آذربایجاناخبارارمنستانروسیهعمومیگرجستان

امضای ۱۵ سند همکاری در پایان نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی در بیشکک

در پایان نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی ۱۳ سند همکاری به امضا رسید.

به گزارش پایگاه خبری حقایق قفقاز، اسناد امضا شده شامل اعلامیه سازمان پیمان امنیت جمعی در باره توسعه تعاملات بین‌المللی با هدف تقویت امنیت جهانی و منطقه‌ای، برنامه سازمان به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم، مجموعه اصلاحات حقوقی مروبط به فعالیت شورای عالی و دیگر ساختارهای سازمان، اقدامات سازمان پیمان امنیت جمعی برای اجرایی برنامه ضدتروریسی سازمان ملل برای سال‌های ۲۰۱۹- ۲۰۲۱، توافقنامه توسعه همگرایی شرکت‌های صنعتی- نظامی کشورهای عضو سازمان، توافقنامه همکاری بین مراکز تحلیلی، مهندسی و علمی، مجموعه اصلاحات در قوانین مبارزه با جرائم در فضای مجازی، بودجه سازمان برای سال ۲۰۲۰، توافقنامه انتقال ریاست در سازمان پیمان امنیت جمعی به روسیه و تعیین محل برگزاری نشست بعدی سازمان است.

نشست سران سازمان پیمان امنیت جمعی امروز به میزبانی «بیشکک» برگزار شد که در آن «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، «امام علی رحمان» رئیس جمهور تاجیکستان، «قاسم تاکایف» رئیس جمهور قزاقستان، «الکساندر لوکاشنکو» رئیس جمهور بلاروس، «سارانبای جین بیک اف» رئیس جمهور قرقیزستان و «نیکول پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان حضور داشتند.

سازمان پیمان امنیت جمعی در سال ۱۹۹۲ و با مشارکت کشورهای ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان، ازبکستان، جمهوری آذربایجان و گرجستان تشکیل شد.

این کشورها در سال ۲۰۰۲ تصمیم گرفتند، این سازمان را به یک ائتلاف نظامی تبدیل کنند. بعدها کشورهای گرجستان، جمهوری آذربایجان و ازبکستان از آن جدا شدند. این سازمان در دوم دسامبر ۲۰۰۴ به عنوان عضو ناظر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد پذیرفته شد.

اهداف تشکیل این سازمان، محدود کردن زمینه گسترش ناتو و نفوذ آمریکا در حوزه کشورهای همسایه است که پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و کاهش توان سیاسی، اقتصادی و نظامی فدراسیون روسیه به منظور متحد نگهداشتن کشورهای عضو اتحاد و بالا بردن ظرفیت‌های نظامی و سیاسی آنها ایجاد شده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا