آذربایجاناخبارعمومی

ینی مساوات: در نتیجه سریال ایرانی حضرت یوسف، این نام در جمهوری آذربایجان محبوب شد

روزنامه «ینی مساوات» چاپ باکو در گزارشی تحت عنوان « علت جالب توجه جمع آوری سریال «حضرت یوسف» از فضای پخش تلویزیونی» (جمهوری آذربایجان) نوشت : « جالب است که چرا والدین هنوز پس از گذشت شش سال ( از زمان پخش سریال حضرت یوسف در جمهوری آذربایجان)، هنوز به نامگذاری فرزندان خود به نام یوسف ادامه می دهند؟»

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز،پایگاه اینترنتی «ینی مساوات» نوشت : « در شبکه های داخلی (جمهوری آذربایجان) شرایط رمضان احساس نمی شود. شبکه های تلویزیونی در این باره ، توضیحات خود را دارند.»
ینی مساوات نوشت : « از آمار مشخص است که طی شش سال اخیر در (جمهوری) آذربایجان، برای اکثر نوزادان پسر  ، یوسف نام گذاری می شوند. مثلا در سال ۲۰۱۱ ،  برای چهار هزار و ۱۷۰ کودک ،نام یوسف انتخاب شده است. در سال گذشته نیز نام یوسف در فهرست نام ها ، در ردیف نخست قرار داشت و سه هزار و ۳۹۵ کودک ، یوسف نامگذاری شده اند. همچنین امسال نیز ، در نامگذاری کودکان ، یوسف در ردیف نخست قرار دارد. در ردیف های بعدی در میان نام ها،  علی ، حسین ، عمر و سایر نام ها قرار دارند. جالب است که چرا طی شش سال اخیر والدین  به نامگذاری فرزندان خود به نام یوسف ادامه می دهند؟ علت این موضوع چیست؟ براساس ادعاهای مطرح شده، علت اصلی این موضوع، پخش سریال ایرانی «حضرت یوسف» است که در سال های ۲۰۱۰ و ۲۰۱۱  بینندگان زیادی را به خود جذب کرد و همگان درباره آن گفتگو می کردند. در همان سال ها ، تحت تاثیراین سریال اکثر والدین شروع به نامگذاری کودکان تازه تولد به نام یوسف کردند. حتی ، وزارت دادگستری (جمهوری آذربایجان) اعلام کرده بود  که در سال های ۲۰۱۰ الی ۲۰۱۴ ، برای ۲۵۸  کودک، نام «حضرت» و برای دو کودک نیز نام «حضرت یوسف» را گذاشته اند.  »
ینی مساوات افزوده است : « این سریال که از ۴۵ قسمت تشکیل شده است، در سال ۲۰۰۸ تولید شد. از نخستین روزی که برای فروش عرضه شد،  در آمریکای لاتین، کشورهای اروپایی، ترکیه و پاکستان و کشورهای عربی به زبان های مختلف دنیا از جمله به ترکی ، آذری ، انگلیسی ، فرانسوی، عربی ، ایتالیایی ، اسپانیولی وسایر زبان ها دوبله و پخش شد. ساخت این سریال هفت سال ادامه یافته بود. در این سریال که برایش  ۲ میلیون دلار هزینه شده بود، به  جدا افتادن یوسف پیامبر از پدرش و بردگی و فروخته شدنش و ماجرای محبت زلیخا به وی و مبارزه اش با کاهنان و دیدارش با فرعون و نهایتا دیدار با پدرش ، پرداخته شده است. این سریال در مدت کوتاهی تمامی رکوردهای جذب تماشاچی را  شکست و موفقیت بزرگی کسب کرد. مصطفی زمانی که نقش حضرت یوسف را بازی کرده بود، در شبکه های تلویزیونی جایزه گرفت . این سریال در شبکه های «استار تی وی» و « کانال ۱۷» ترکیه پخش شده است. »
ینی مساوات افزوده است :« این سریال در کشور ما (جمهوری آذربایجان) در طول ماه رمضان در سال ۲۰۱۰ از شبکه «اسپیس تی وی» پخش شد. در دوبله این سریال ، مرحوم الهام عسگروف، دارنده نشان «هنرمند ملی» ، حمیده عمروا، دارنده نشان هنرمند ملی، کاظم عبدالله اف، دارنده نشان «هنرمند حرفه ای» و سایر بازیگران حرفه ای نقش ایفاء کرده بودند.   در سال ۲۰۱۱ ، تبلیغات پخش این سریال از شبکه «لیدر تی وی» نیز پخش شد، اما بعدا این شبکه  اعلام کرد به دلایل فنی ، توقف این سریال را متوقف کرده است. ( از پخش این سریال خودداری کرد.) به این ترتیب، چند سال است که این سریال نه در ماه رمضان و نه در روزهای عادی از شبکه های تلویزیونی جمهوری آذربایجان پخش نمی شود. جالب است که امسال نیز در روزهای نخستین ماه رمضان ، در شبکه های تلویزیونی (جمهوری آذربایجان) این قبیل فیلم ها یا برنامه های دینی مشاهده نمی شود و آب و هوای روزه داری موجود نیست. حتی، در برخی شبکه های تلویزیونی ، نه در ساعات  شبانه تعیین شده ، بلکه زودتر از آن، آگهی های تبلیغ کننده انواع مختلف مشروبات را پخش می کنند. حال آنکه ، در کشورهای همسایه و حتی در روسیه که  تمایل خیلی بیشتری به مشروبات وجود دارد، این قبیل نوشیدنی ها  کمتر تبلیغ می شود. هم اکنون در ترکیه ، سریال حضرت یوسف در شبکه «کانال ۷» پخش می شود.  »
ینی مساوات افزوده است : « در باره این مساله، برای اطلاع از موضع برخی از شبکه های تلویزیونی تلاش کردیم. توران ابراهیم اف، رییس واحد مطبوعاتی شبکه «آ.ت.و.» اعلام کرد به علت برخی مشکلات مذهبی ، این شبکه از پخش برنامه های دینی پرهیز می کند. ابراهیم اف گفت : « برنامه های دینی با معیارهای دولتی در کشور وجود دارد. مثلا ، در شبکه «اسپیس تی وی » این برنامه ها وجود دارد و در سایر شبکه های تلویزیونی نیز می توان به این نوع برنامه ها برخورد.  اما، شبکه «آ.ت.و.» از ابتدا  بطور ویژه ای از برنامه دینی و پرداختن به آن ، پرهیز کرده است.  می دانید که در (جمهوری) آذربایجان برخی مشکلات مذهبی وجود دارد. به همین علت نیز با ملاحظه اینکه « ممکن است در این مورد فتنه ای وجود داشته باشد» ، از این مسایل برحذر مانده ایم.  اما، چند سال است که در رادیوی متعلق به شبکه «آ.ت.و.» برنامه دینی مربوط به رمضان پخش می شود. یعنی ، ما در این مساله دخالتی نداریم و به عبارتی، از بروز سایر مشکلات پرهیز می کنیم. اما، در برخی از برنامه های آ.ت.و. ، درباره رمضان صحبت می شود و اشخاص دیندار بطور مستمر به برنامه ها دعوت می شوند و آنها منطبق با شرایط ، به آگاهی بخشی دینی می پردازند.»
این مسئول شبکه «آ.ت.و.» درباره تبلیغ مشروبات الکلی نیز گفت : « در کشور ، قانون تبلیغات وجود دارد. در همان قانون، زمان پخش آگهی های بازرگانی مشخص شده است.  براساس این قانون ، آگهی های مربوط به مشروبات الکلی در ساعات دیروقت پخش می شوند. در پخش این آگهی ها، ملاحظه نمی شود که ماه رمضان است یا ماه های دیگر. یعنی ، به علت لائیک بودن (جمهوری) آذربایجان ، تمامی قوانین و مقررات دیگر ، مبتنی بر عقاید دینی نیستند. به همین علت ، درست نیست که به این موضع از این زاویه نگاه شود که چرا در ماه رمضان، تبلیغات مشروبات الکلی پخش می شود.»
خانم خاطره قاسم، رییس واحد مطبوعاتی شبکه «آذ. تی وی» نیز گفت : « در شبکه «مدنیت» ( فرهنگ) برنامه «درگاه حق» پخش می شود. سالهای طولانی است که واصم محمدعلی اف این برنامه را اجرا می کند. در این برنامه به مسایل مربوط به رمضان بطور مفصل پرداخته می شود. همچنین در برنامه اخبار و صبحگاهی آذ.تی وی ، هر روز اوقات شرعی رمضان و وقت سحری و افطاری اعلام می شود.  طبق روال، در پایان رمضان نیز فیلم سینمایی دینی پخش می شود.»
از شبکه «لیدر تی وی» نیز اعلام کردند که بلافاصله پس از برنامه اخبار ، برنامه ویژه افطار پخش می شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا