آذربایجاناخبارارمنستانقره باغ

پنج ناکامی بزرگ ارمنستان در سال ۲۰۱۷؛ روسیه انتقام خود را از ارمنی‌‌ها گرفت، آذربایجان روابط خود با ایران را تقویت کرد

در سال ۲۰۱۷ ارمنستان علی‌‌رغم تلاش های مذبوحانه خود نتوانست موفقیتی در عرصه بین الملل و همکاری‌‌های منطقه‌‌ای داشته باشد.

 به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، ارمنستان در سالی که گذشت نتوانست اشغالگری خود در اراضی قره باغ را در مجامع بین المللی رسمیت بخشد.و سازمان های معتبر بین المللی کماکان تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته و قره باغ را بخشی از خاک این کشور می دانند.

سال گذشته دولت ارمنستان سعی نمود تا با مشارکت در پروژه خط آهن ترکیه-گرجستان(آبخازیا) خود را از انفعال اقتصادی نجات دهد.اما در این راستا رئیس جمهور ترکیه طرف ارمنی را که به پروتکل های مشترک امضا شده در سال ۲۰۰۸ بین دو کشورامید بسته بود ناکام گذاشته و تاکید کرد: مادامی که مساله قره باغ با خروج نیروهای ارمنی و بازگشت ۲۰ درصد از اراضی جمهوری آذربایجان به مام میهن به اتمام نرسد موضوع انفعال ارمنستان حتی شدیدتر از گذشته ادامه خواهد داشت.

در مرحله سوم توافقات صورت گرفته با شورای اروپا نیز نتوانست دردی از سیستم بیمار ارمنستان دوا کند زیرا شروط اولیه شورای اروپا برای گسترش مناسبات با ارمنستان و هر کشوری در وهله نخست؛ حل مسائل و مشکلات با همسایگان آن کشور است که در این مورد ارمنستان با سه کشور از چهار همسایه خود در شمال، شرق و غرب، اختلافات جدی تاریخی، سیاسی بر پایه ادعاهای ارضی خود دارد.

فروش سلاح های روسی به جمهوری آذربایجان را می توان چهارمین ناکامی ارمنستان در سالی که گذشت تلقی کرد. جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۱۷ موفق به عقد قراردادهای تسلیحاتی میلیاردی با روسیه و حتی تحویل چند مرحله ای این تجهیزات شد. به طوری که دیمیتری روگوزین، لابی خرید تسلیحات از روسیه به نفع جمهوری آذربایجان، با تاکید بر اینکه روسیه به فروش سلاح به جمهوری آذربایجان در آینده نیز ادامه خواهد داد، این اقدام را به عنوان واکنشی از سوی مسکو در برابر توافق ارمنستان با شورای اروپا عنوان کرد.

آخرین ناکامی ارمنستان شکل گیری مثلث ایران، روسیه، جمهوری آذربایجان در نشست های تهران و باکو در راستای ایجاد کریدور حمل و نقل شمال-جنوب و نزدیکی جمهوری آذربایجان به ایران بوده است. از این نقطه نظر افزایش همکاری های دو جانبه آذربایجان با ایران و آذربایجان با روسیه به عنوان نقطه اتصال کریدور شمال-جنوب  می تواند پنجمین ناکامی بزرگ ارمنستان در سال ۲۰۱۷ قلمداد شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا