آذربایجاناخبار

پشت پرده دیدار الهام علیف با تیلرسون

بر اساس خبرهای منتشر شده، الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان که برای شرکت در کنگره جهانی نفت به ترکیه سفر نموده است، در حاشیه این کنگره رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز به نقل از باکوخبر، یکی از مهمترین موضوعات این دیدار، مربوط به لایحه «کریدور گاز جنوب» و حمایت قاطع آمریکا از تحقق و به بهره برداری رسیدن آن بوده است…
شایان ذکر است که قبل از این، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دو نامه پی در پی به الهام علی اف رئیس جمهور آذربایجان ارسال نموده بود. هم اکنون نیز دیدار وزیر امور خارجه آمریکا با رئیس جمهور کشورمان قابل توجه می باشد. محمد اسدالله زاده کارشناس مسایل سیاسی ضمن تحلیل دیدار صورت گرفته می گوید:
«پس از روی کار آمدن دونالد ترامپ در آمریکا در روابط میان آمریکا و آذربایجان نزدیکی قابل توجهی مشاهده می شود. آمریکا با آذربایجان در زمینه های انرژی، مبارزه با تروریسم بین المللی و امنیت منطقه ای همکاری می کند. دونالد ترامپ بر خلاف رهبران پیشین آمریکا در امور داخلی آذربایجان دخالت نکرده و از طرحها و لوایح انرژی کشورمان به صورت جدی حمایت می کند. دو نامه ارسال شده از سوی رئیس جمهور آمریکا به الهام علی اف نشان دهنده توجه آمریکا به توسعه و تعمیق روابط با کشورمان می باشد.
جمهوری آذربایجان یک کشور مهم در تامین امنیت انرژی قاره اروپا است. به همین خاطر، به نظر می رسد که آمریکا از این به بعد نیز به روابط با آذربایجان اهمیت خواهد داد. در دیدار الهام علی اف رئیس جمهور با رکس تیلرسون وزیر امور خارجه آمریکا موضوعات مخلف روز و روابط میان دو کشور به صورت گسترده مورد مذاکره قرار گرفته است. مسایل مربوط به انرژی، مناقشه قره باغ کوهستانی، نقش آذربایجان در انتقال بارهای نظامی آمریکا به افغانستان از آن جمله است. حمایت آمریکا در توسعه طرحهای نفت و گاز آذربایجان و ورود کشورمان به بازارهای اروپا نقض مهمی دارد. برخی کشورها در صدد ایجاد مانع بر سر ورود کشورمان به بازارهای نفت و گاز اروپا هستند. از این رو، نشست صورت گرفته در شهر استانبول دارای اهمیت ویژه ای است.
میان دو کشور در خصوص ادامه حمایت آمریکا از طرحهای انرژی آذربایجان جهت تامین امنیت انرژی و نیز ادامه دادن بر روابط گرم میان دو کشور توافق صورت گرفته است. به اعتقاد من، توسعه روابط میان آذربایجان و آمریکا بر حل و فصل مناقشه قره باغ کوهستانی نیز تاثیر مثبت خواهد داشت. آمریکا به عنوان یکی از روسای گروه «مینسک» یک کشور مهم در این زمینه به شمار می آید. مبارزه ژئوپلیتیک آمریکا با روسیه در منطقه قفقاز جنوبی موجب شده است که کشور آمریکا تا حدودی از این منطقه دور بماند…»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا