آذربایجاناخبارایرانعمومی

ضرورت رعايت نکات حقوقي توسط ايرانيان عازم جمهوري آذربايجان

جلال ديانسائي lمدیر پایانه مرزی بندر آستارا ورود، حمل، خريد و فروش و مصرف مواد مخدر از هر نوع و هر مقدار در جمهوري آذربايجان جرم محسوب مي شود و عامل و يا عاملان آن به حبس هاي طولاني مدت محکوم مي شوند.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز به نقل از گیلان آنلاین،وي افزود: ورود و همراه داشتن داروهاي ويژه ترک اعتياد مانند متادون نيز حتي اگر با نسخه پزشک باشد جرم محسوب شده و عامل آن به تحمل پنج سال زندان محکوم مي شود.

مدير  پايانه مرزي آستارا عبور غير مجاز از مرزهاي اين کشور را نيز يکي ديگر از مواردي بر شمرد که طبق قوانين و مقررات جمهوري آذربايجان مجازات هاي سنگين و در اغلب موارد حبس هاي طولاني مدت را در پي دارد.

ديانسائي تصريح کرد: عبور غير مجاز و ورود غير قانوني به خاک جمهوري آذربايجان جرم محسوب شده و فرد عابر به حبس يک تا سه سال محکوم مي شود.

وي از تمامي هموطناني که پس از ورود به جمهوري آذربايجان قصد اقامت بيش از 10 روز را دارند، خواست تا قبل از 10 روز از تاريخ  ورود، نسبت به ثبت اقامت و حضور خود نزد اداره مهاجرت اين کشور اقدام کنند.

مدير  پايانه مرزي آستارا تصريح کرد: ثبت نکردن اقامت نزد مراجع قانوني، مشمول جريمه به مبلغ 350 الي 400 منات ( واحد پول جمهوري آذربايجان) مي شود.

ديانسائي تأکيد کرد: ايرانيان عازم جمهوري آذربايجان از قبول هر گونه بسته و کيف مشکوک از سوي افراد ناشناس جدا خودداري کرده و همچنين از همراه داشتن ارز بيش از 10 هزار دلار بپرهيزند.

وي يادآور شد: در صورت  همراه داشتن بيش از اين مبلغ، نسبت به تنظيم  اظهار نامه گمرکي در مبادي ورودي اقدام کنند چرا که در صورت همراه داشتن مبالغ بيش از 10 هزار دلار و تنظيم نکردن اظهار نامه گمرکي و کشف مبالغ مذکور توسط ماموران دولت  آذربايجان، مبالغ مزبور توسط ماموران ضبط و عامل آن به تحمل حداقل چهار سال حبس محکوم  مي شود.

مدير  پايانه مرزي آستارا با اشاره به اينکه عکس و فيلم برداري از مراکز دولتي، مترو و سفارتخانه هاي مقيم آذربايجان نيز ممنوع بوده و فرد خاطي به حبس محکوم مي شود، گفت: برقراري و هرگونه تماس و ارتباط غير متعارف و خارج از عرف و قانون نيز جرم تلقي شده و مجازات در بر دارد.

ديانسائي ادامه داد: در صورت ايجاد مزاحمت خياباني و طرح شکايت از سوي طرف مقابل به مراجع قانوني، فرد خاطي به دوسال حبس محکوم مي شود.

وي گفت: برابر قوانين دولت آذربايجان، مسافراني که قصد مسافرت با اتومبيل شخصي خود را دارند با توجه به نوع و مدل خودرو بايد مبلغ 30 الي 40 منات جمهوري آذربايجان را به عنوان حق بيمه پرداخت کنند.

مدير  پايانه مرزي آستارا تصريح کرد: با توجه به وجود بيماري هاي مسري مانند هپاتيت B و ايدز ،ضمن رعايت نکات بهداشتي، از هرگونه ارتباط غير شرعي پرهيز شود.

ديانسائي با بيان اينکه در صورت بروز مشکلاتي از قبيل فقدان و سرقت اسناد و مدارک هويتي و سرقت اموال لازم است قبل از هر اقدامي مراتب به نزديک ترين مرکز  پليس اطلاع و نسبت به اخذ گزارش پليس اقدام و سپس به بخش کنسولي سفارت جمهوري اسلامي ايران مراجعه  شود، افزود: از امضاي سند و سپردن هر گونه تعهد در مراکز مذکور بدون اطلاع و اشراف کامل آن بايد خودداري شود.

وي اظهار کرد: مسافران ايراني در صورت نياز به تماس با مراکز پليس و اورژانس در جمهوري آذربايجان، مي توانند با شماره هاي  102 (مراکز پليس ) و 103 (مراکز اورژانس) در تمامي مناطق و شهرهاي جمهوري آذربايجان، تماس برقرار کنند.

 مدير پايانه مرزي آستارا گفت: ايرانيان عازم جمهوري آذربايجان جهت سهولت در امر اخذ ويزاي جهانگردي کشور آذربايجان، مي توانند با مراجعه  به آدرس اينترنتي به نشاني evisa.gov.az و بدون نياز به مراجعه به سفارت و کنسولگري جمهوري آذربايجان در ايران، نسبت به درخواست رواديد اقدام کنند.

ديانسائي تصريح کرد: درخواست رواديد از اين طريق صرفا شامل رواديد جهانگردي و تا سقف 30 روز است و در صورت نياز به رواديد بيش از 30 روز و يا ساير انواع رواديد لازم است به سفارت و يا کنسولگري هاي جمهوري آذربايجان در ايران مراجعه شود.

جمهوري آذربايجان که در سال 1991 در پي انحلال شوروي سابق به استقلال دست يافت در سرزميني به وسعت 86 هزار و 600  کيلومتر مربع با بيش از 9 ميليون نفر جمعيت در منطقه جغرافيايي قفقاز و در ساحل غربي درياي خزر و شمال غربي جمهوري اسلامي ايران قرار دارد و 96 درصد جمعيت آن را مسلمانان و عمدتا شيعيان تشکيل مي دهند و پايتخت اين کشور نيز شهر ساحلي و تاريخي باکو است.

اين کشور از قوانين سخت گيرانه به ويژه در بحث برخورد با مواد مخدر برخوردار است.

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا