آذربایجاناخبارایرانعمومینخجوان

توسعه اقتصادی و گردشگری ایران و جمهوری آذربایجان

جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان دارای چهارگذرگاه مرزی شامل شاه تختی- پلدشت، جلفا، بیله سوار و آستارا است که این گمرکات نقش مهمی در توسعه و رونق اقتصادی و گردشگری دو کشور ایفا می کنند.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز«اقبال بابایف» مدیرکل فناوری اطلاعات و ارتباطات و توسعه گمرک جمهوری آذربایجان در گفتگو با خبرنگار صدا وسیما در باکو گفت: با امضای پروتکلی که بیستم اردیبهشت در ایران صورت گرفت مصوبه کمیسیون مشترک عملی شد و به این ترتیب فعالیت سه گذرگاه مرزی دو کشور ۲۴ ساعته شد.
وی با اشاره به تاثیر فعالیت شبانه روزی این گمرکات در توسعه اقتصادی و همچنین اجرای طرح های مشترک همچون دالان ریلی شمال – جنوب ، پل مرزی و راه آهن رشت- آستارا افزود: شبانه روزی شدن این گمرکات در رفت و آمد شهروندان جمهوری آذربایجان از مسیر بیله سوار – جلفا در خاک جمهوری اسلامی ایران به نخجوان که ما به این مسیر راه امید می گوییم هم موثر خواهد بود.
«جواد جهانگیر زاده» سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان هم با اشاره به اینکه فعالیت این گمرکات به دنبال پیشنهاد دوازدهمین کمیسیون مشترک همکاری های اقتصادی دو کشور در اسفند ماه سال ۱۳۹۶ در تهران و تصویب نهایی روسای جمهوری دو کشور در سفر فروردین ماه رئیس جمهور کشورمان به باکو ۲۴ ساعته شدند به تاثیرات این اقدام دو کشور پرداخت و گفت این تصمیم دو دولت علاوه بر تسهیل در رفت و آمد شهروندان دو کشور و توسعه گردشگری در رونق تجاری و توسعه تجارت از راههای زمینی دو طرف هم بسیار موثر خواهد بود.
وی تصریح کرد گمرک آستارا نه فقط در انتقال کالا به جمهوری آذربایجان بلکه در صادرات کالا از کشورمان به روسیه هم نقش مهمی دارد و گمرک بیله سوار هم در افزایش ظرفیت های صادرات کالا از استان های مختلف و همجوار بویژه استان آذربایجان شرقی و اردبیل به جمهوری آذربایجان و سایر کشورها و گمرک جلفا در توسعه و رونق اقتصادی کشورمان با جمهوری خود مختار نخجوان بسیار تاثیر گذار است.
چند تن از رانندگان کشورمان در ترمینال باری باکو در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در باکو از این تصمیم دو کشور ابراز خرسندی کردند و افزودند این اقدام در سرعت بخشی به انتقال کالا ، جلوگیری از اتلاف وقت رانندگان که برخی مواقع چندین روز در نوبت خروج یا ورود از مرز قرار می گرفتند، موثر خواهد بود و نوعی اطمینان بخشی به تجار در انتقال بار درمدت زمان کوتاه را فراهم خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران با جمهوری آذربایجان دارای چهارگذرگاه مرزی شامل شاه تختی- پلدشت، جلفا، بیله سوار و آستارا است که این گمرکات نقش مهمی در توسعه و رونق اقتصادی و گردشگری دو کشور ایفا می کنند.
دو کشور با وجود این چهار گذرگاه و بیش از ۷۶۰ کیلومتر مرز مشترک و دیگر قابلیت ها می توانند حجم مبادلات تجاری خود را به چندین برابر وضعیت فعلی ارتقاء بخشند.

منبع:خبرگزاری صداوسیما

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا