آخرین اخبارآذربایجاناخبارایرانعمومی

توافق ایران و جمهوری آذربایجان برای تکمیل پروژه‌های مشترک بر روی ارس

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو از توافقات اجرایی و مالی بین ایران و جمهوری آذربایجان برای تکمیل اجرای پروژه‌های مشترک روی رودخانه مرزی ارس خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری حقایق قفقاز، جبار وطن فدا با اشاره به برگزاری پنجاه و یکمین اجلاس کمیسیون مشترک دائمی بهره برداری از منابع آب و انرژی رودخانه مرزی ارس در تبریز، میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان در هفته گذشته، افزود: قدمت همکاری‌های دو کشور ایران و آذربایجان از لحاظ حقوقی در زمینه رودخانه مرزی ارس، به سال 1326 برمی گردد که اولین قرارداد را با شوروی سابق داشتیم.

وی ادامه داد: در سال 1350 بهره برداری از سد‌های مخزنی ارس و میل مغان روی رودخانه مرزی ارس انجام شد و طی این سال ها، همکاری‌های مشترک خوبی بین دو کشور برقرار بوده است.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو، افزود: علاوه بر این دو سد، در دهه گذشته عملیات اجرایی سد‌های خداآفرین و قیز قلعه سی نیز آغاز شده که به علت مناقشات میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان، پرداخت بخش قابل توجهی از هزینه‌ها و انجام عملیات اجرایی آن، از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت گرفت، اما بعد از حضور مجدد جمهوری آذربایجان در این منطقه، توافقات جدید را با این کشور داشتیم.

وطن فدا همچنین با اشاره به ملاقات روز گذشته وزیر نیروی ایران با همتای آذربایجانی در شهر باکو گفت: در ابتدای ملاقات وزرای دو کشور، جلسه اعضای کمیسیون فنی مربوط به احداث سد‌های خداآفرین و قیز قلعه سی هم برگزار و توافقات خوبی از نظر اجرایی و مالی بین ایران و آذربایجان صورت گرفت.

مدیرکل دفتر رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک وزارت نیرو اضافه کرد: سد خداآفرین یک میلیارد و 600 میلیون متر مکعب حجم ذخیره دارد و پیش بینی شده که در دو طرف این سد، دو نیروگاه 100 مگاواتی احداث شود؛ در دو طرف سد قیز قلعه سی هم، احداث دو نیروگاه 340 مگاواتی در نظر گرفته شده است. بهره برداری از این آب و برق تولیدی، به طور مساوی میان دو کشور صورت خواهد گرفت.

وی ادامه داد: از دیگر توافقات مهم صورت گرفته در اجلاس روز گذشته، پرداخت سهم جمهوری آذربایجان به جمهوری اسلامی ایران بابت عملیات گذشته بود. همچنین، سرمایه گذاری برای ادامه اجرای نیروگاه‌های مذکور، از سوی جمهوری آذربایجان تقبل شد تا در نهایت، هزینه اجرایی پروژه‌های مشترک ایران و آذربایجان روی رودخانه مرزی ارس، به طور مساوی پرداخت شده باشد.

وی گفت: رودخانه ارس پس از ورود به مرز ایران، بیش از 450 کیلومتر از مرز‌های ایران را در سه استان آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و اردبیل طی می‌کند و بعد از خروج از ایران، در جمهوری آذربایجان به رودخانه دیگری ملحق شده و در نهایت، به دریای خزر می‌ریزد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا