آذربایجاناخبارایران

نشست تخصصی “وحدت اسلامی و جهان عاری از خشونت از دیدگاه امام خمینی (ره)” در باکو برگزار شد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز ، عصر روز جمعه 8 خرداد ماه  به ابتکار رایزنی فرهنگی و در آستانه بیست و ششمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (ره) نشستی با عنوان “وحدت اسلامی و جهان عاری از خشونت از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره)”  با حضور نخبگان، اندیشمندان و صاحبنظران آذری در هتل پارک این  (park Inn hotel)باکو برگزار گردید.

در این نشست که جمعی از نخبگان، فرهیختگان و هنرمندان بنام کشور آذربایجان حضور داشتند پس از تلاوت قران کریم، کلیپ تهیه شده به زبان آذری که آخرین روزهای عمر مبارک حضرت امام و ارتحال ایشان را به تصویر کشیده بود به نمایش درآمد سپس سید ابراهیم ابراهیمی رایزن فرهنگی کشورمان در باکو بعنوان اولین سخنران نشست ضمن عرض تسلیت و همچنین تشکر از مدعوین بخاطر قبول نمودن دعوت رایزنی فرهنگی، برخی از ابعاد فکری امام خمینی را تشریح نمود. وی با بیان اینکه بعد از بیست و شش سال همچنان یاد امام در قلبها زنده است به نگاه اسلام به عنوان دین صلح و رحمت و توصیه آنحضرت به عدم اعمال خشونت اشاره نمود و آن را سرلوحه قیام تاریخی انقلاب اسلامی ایران دانست.

ایشان به موضوع عدم بکارگیری خشونت در ایام انقلاب و تاکید امام (ره) به این موضوع، نکاتی را ارایه کردند وی سپس اشاره ای هم به گروههای مخالف شاه که معتقد به  ترور و خشونت بودند نمود و گفت در مقابل گروههائی مثل سازمان منافقین که در صدد اخذ تائید از امام بودند امام خمینی ضمن عدم تائید آنان و نفی خشونت در مبارزات همواره از اعمال این سبک مبارزه پرهیز و آنرا نفی می کردند. رایزن فرهنگی کشورمان در بخشی دیگر از سخنرانی خود تفکر امام و تلاش ایشان در جهت تبیین نگاه تقریبی در جهان اسلام را از ویژگیهای منحصر به فرد ایشان به حساب ذکر کرد و ایده های آن حضرت در خصوص وحدت جهان اسلام خصوصا  نیازمندی این روزهای جهان اسلام  به این اصل مهم را  از نکات برجسته و بارز تفکر امام خمینی دانستند.

سپس محسن پاک آیین سفیر جمهوری اسلامی ایران با تشریح اندیشه های اخلاقی امام راحل در روابط خارجی گفت: احیای تفکر امام خمینی (ره) در عصر حاضر عامل مهمی برای مقابله با جنگ، تروریسم و خشونت است و مسیر استقرار صلح در جهان را هموار می سازد. سفیر ایران در ج. آذربایجان نظرات افرادی نظیر لئو اشتراوس که اساس تفکرات نومحافظه کاران آمریکاست را موجب ترویج جنگ طلبی دانست و گفت بر اساس این تفکر کسانی شایسته رهبری در غرب هستند که به اخلاق اعتقاد ندارند و معتقدند جنگ دائمی لازمه بقای یک نظم سیاسی است. پاک آیین شرایط بحرانی و فجایع انسانی در یمن، غزه، عراق، لیبی و افغانستان را ناشی از نگاه غیر اخلاقی غرب به مسائل جهانی دانست.

وی با تصریح بر اینکه امام راحل دین، اخلاق و معنویت را به عنوان یک ارزش وارد مفاهیم سیاسی کرد افزود: بر اساس این مبانی، امام خمینی(ره) بر حفظ صلح و امنیت بین المللی، عدم تجاوز به خاک کشورها، حسن همجواری با همسایگان وتقویت همکاری با دولتها بر مبنای احترام متقابل توصیه می نمودند.

در ادامه کنفرانس پروفسور حمیداف یکی از آکادمیسین های جمهوری آذربایجان با بیان اینکه جهان اسلام هم اکنون بیش از هر زمان دیگری تشنه تفکر امام خمینی است به جریانهای بسیار پیچیده و خطرناکی که امروزه برای ایجاد تفرقه در جهان اسلام کوشش می کنند اشاره کرد. ایشان همچنین به نام گذاری هفته وحدت بعنوان نشانه ای از تلاش امام در جهت اتحاد بین مسلمانان نام برده و نامگذاری قدس را نیز یکی از شاهکارهای امام برشمردند که در جهت دفاع از ملت مظلوم فلسطین انجام شد.

در بخشی دیگر این نشست شاهین فاضل از شعرا و استاد دانشگاه نیز برخی از اشعار خود را در خصوص جهان اسلام سرودند.

درادامه نشست آقای فواد نوروالله اف معاون اداره روحانیت قفقاز (معاون شیخ السلام الله شکور پاشازاده) که بنمایندگی از شیخ الاسلام در مراسم حضور یافته بود ضمن بررسی برخی از شرایط فرهنگی در دوران شوروی در خصوص توجه و نگاه آن زمان مردم آذربایجان به حضرت امام نکاتی را بیان داشت. ایشان همچنین گفت: لازم است در خصوص ابعاد فکری امام و زندگی امام خمینی مطالعات زیادی انجام شود و در اختیار نسل جدید قرار گیرد. وی همچنین ضمن تشکر از تشکیل چنین نشستی آرزو نمود که جهان اسلام بار دیگر رنگ صلح و امنیت را ببیند چرا که هم اکنون در هر گوشه جهان اسلام متاسفانه زخمهایی وجود دارد و تنها  مرحم آن نیز ایجاد وحدت و احیاء تفکر امام خمینی فقید می باشد.

سخنران بعدی آقای دکتر باغستانی از اساتید دانشگاه مشهد به عنوان میهمان بود که ابتدا با ابراز خوشحالی از حضور در جمع نخبگان جمهوری آذربایجان گفت: یکی از اصلی ترین وظایف نخبگان آگاه کردن و رساندن حقایق به عامه مردم است چرا که حقایق همواره بر اثر موانع ایجاد شده پنهان می مانند و لذا این نخبگانند که باید تلاش کنند حقیقت را به عامه مردم منتقل کنند وی همچنین به ضرورت ایجاد کانال ارتباطی بین نخبگان جهان اسلام تاکید نمود و این امر را در راستای ایجاد اتحاد جهان اسلام دانست. ایشان در بخش دیگری از سخنان خود به برخی از آثار حضرت امام و ترجمه آن به زبانهای مختلف اشاره نمود.

سخنران بعدی حجه الاسلام والمسلمین اجاق نژاد نماینده محترم ولی فقیه در جمهوری آذربایجان بود، ایشان ابتدا به برخی از ابعاد فکری، عرفانی و فقهی امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: ما در طول تاریخ عارفان، سیاستمداران و فقهای بسیاری داشتیم اما امتیاز حضرت امام ایجاد تشکیلات و نظام اسلامی بود که امام را از دیگر شخصیتهای هم رده خود متمایز نمود. ایشان در ادامه با تشریح فلسفه نظام، ایجاد نظام را به نخ تسبیحی تشبیه کرد که به وسیله آن مهره ها و دانه های تسبیح حول یک محور برقرار می شوند، امام خمینی  نیز بر همین اساس نظام اسلامی مد نظر قرآن را بوجود آورد  که هم اهداف و هم برنامه های مورد نظر اسلام را حول محور نظام اسلامی تبلور بخشید.  آقای اجاق نژاد در ادامه بیان داشت در دوران شاه شاید اسم اسلام وجود داشت اما اصل اسلام گمشده بود  لذا امام آمد و این حلقه های موجود را به هم متصل کرد. ایشان با اشاره به ارکان تشکیل دهنده نظام یعنیهدف، تشکیلات و برنامه، تشکیل حکومت پیامبر اکرم (ص) را بر اساس این سه رکن دانست که برنامه آن قرآن و هدف نیز تزکیه بود اما بعد از پیامبر اصل نظام کم رنگ شد و تنها از سه رکن مورد نظر تنها هدف و برنامه باقی ماند و تشکیلات از بین رفت و حضرت امام حسین (ع) هم به همین خاطر به سمت کربلا حرکت کرد و این بود که امام خمینی همان راه را ادامه داد و با تلاشهای خود نظام اسلامی جدیدی را برپا نمود که معادلات همه ابر قدرتها را بر هم زد و آنها از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران احساس ترس نمودند و دقیقا به همین خاطر است که اهانتهای سالهای اخیر توسط ابرقدرتها طراحی و به اجرا گذاشته می شود چرا که اسلام ناب محمدی را خطری  جدی برای خود و افکار پلید خود می دانند. امام اسلام را از انزوا خارج کرد و اسلام را بار دیگر مطرح نمود و سپس جهان اسلام را به وحدت دعوت کرد چرا که امام بیش از هر کس دیگری از قدرت اسلام و اتحاد بین مسلمان خبر داشت.

در پایان نیز حاج آقا نو ری از شخصیتهای دینی جمهوری آذربایجان از دعوت بعمل آمده تشکر نمود و امام را نعمتی برای همه جهان خصوصا مردم آذربایجان دانست و گفت مردم آذربایجان به امام خمینی ارادت ویژه ای دارند و خود و برخی دیگر از ارادتمندان امام خمینی را در جمهوری آذربایجان “خمینی چی” نامید. وی در خصوص مقام معظم رهبری  به صحبتهای حیدر علی اف رئیس جمهور پیشین آذربایجان اشاره نمود که وی گفته بود بعد از رحلت امام خمینی، انقلاب اسلامی به دست شخص صالحی سپرده شده است.

در این مراسم نماینده کمیته دولتی امور دینی جمهوری آذربایجان نیز بنمایندگی از مبارز قربانلی حضور داشت.

لازم بذکر است که نمایشگاه عکس حضرت امام در سالن ورودی محل نشست برگزار شده بود که مورد توجه شرکت کنندگان قرار گرفت.

در پایان این مراسم که منتهی به اذان مغرب گردید پس از اقامه نماز جماعت  ازحاضرین  و شرکت کنندگان در این مراسم  پذیرایی شام بعمل آمد.

 

 

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا