آذربایجاناخبارقره باغ

برگ برنده باکو برای آزادی قره باغ جوانان جمهوری آذربایجان هستند نه رابطه با اشغالگران قدس

برخی از رسانه های جمهوری آذربایجان در قالب گمانه زنی و با ادبیاتی مشابه ، به بهانه تعویق سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به آن کشور در قضاوت هایی مغرضانه، اتهاماتی متوجه جمهوری اسلامی ایران نمودند. با یاد آوری جایگاه منطقه ای جمهوری اسلامی ایران و نیز حمایت ها بی دریغ و تاریخی ایران از آن کشور در مقاطع حساس ، رسانه های فوق را به واقع بینی، مطالعه تاریخ و قضاوت منصفانه دعوت مینماییم.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، اخیرا برخی از رسانه ها و پایگاه های اینترنتی کشور جمهوری آذربایجان در قالب  گمانه زنی و با ادبیاتی مشابه و مشترک، در خصوص تعویق سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران به آن کشور ، در  قضاوت هایی مغرضانه، اتهاماتی را متوجه جمهوری اسلامی ایران نمودند که در ادامه ضمن ادای احترام به ملت غیور و مسلمان جمهوری آذربایجان نکاتی را در پاسخ به مطالب غیر منصفانه رسانه های فوق اعلام می داریم .

کارشناسان سیاسی رسانه هایی که در قالب حدس وگمان در خصوص تعویق سفر سرلشکر باقری ، اقدام به  جمله پراکنی و سرپوش گذاری بر کوتاهی های رخ داده در خصوص مسائل و جنگ قره باغ و همچنین توجیه روابط این کشور در ابعاد مختلف  با رژیم کودک کش و اشغالگر قدس و حامی دائمی این رژیم جنایت کار یعنی آمریکا  نموده و انگشت اتهام را متوجه ایران نموده اند ، به تحقیق شناخت درستی از راهبرد های ملی و سیاست های کلی و اقدامات عملی جمهوری اسلامی ایران در خصوص همسایگان و بخصوص کشور جمهوری آذربایجان ندارند .

مردم ایران در تاریخ پر فراز و نشیب خود حادثه های تلخ و شیرین  بسیاری را از سر گذرانده اند و از عهد نامه های ننگین و تحمیلی تا مقاومت ها و پیروزی هایی شکوهمند ، عبرت ها گرفته اند . هیچ ملتی این چنین معنی ظلم و استکبار و قلدری  اهریمنان تاریخ را درک نکرده است و این تاریخ عبرت انگیز مردم ایران را  به مرحله ای از بلوغ و تشخیص رسانده است که ستم نمی کنند و اجازه ستم نمی دهند .

آمریکائیها و رژیم اشغالگر قدس ، ایران را پشتوانه و امید معنوی قبله اول مسلمانان و فلسطین عزیز معرفی می کنند و  انتفاضه های فلسطینیان و مقاومت های ساکنان غزه را متاثر ازحمایت های معنوی ومداوم ایران  در همایش ها و راهپیمایی هایی مانند روز قدس می دانند و در جنگهای ۲۲ و  ۳۳ روزه  لبنان و اسرائیل ، ایران مسئول بر باد رفتن افسانه گنبد آهنین و تانک های مرکاوا  معرفی شد.
ایران اولین کشوری بود با حمایت های مستشاری به یاری کشور عراق شتاف تا افراطی گری و در راس آن داعش را که سوغات امریکائیها و عربستان بود نابود و جهان را از شنیدن اخبار بریده شدن روزانه سر انسانهای بی گناه ، اتش زدن و تکه تکه کردن کودکان بسیاری از فجایع دیگر نجات داد ودر ادامه حمایت های ایران مانع فروپاشی دولت در سوریه و به قدرت رسیدن افراطیون وداعش در این کشور شد.تشکیل حکومت توسط داعش در شرق مدیترانه خطری بزرگ برای تمام آسیا ، اروپا و حتی قاره آفریقا بود .
در مقابل چشمان جهانیان ، کشور سوریه غارت شد ، داعش به منابع نفتی دست یافت و برخی از کشور ها با خرید نفت از داعش منبع تامین مالی این غده سرطانی در سوریه و عراق شدند . کشور عربستان به حمایت های علنی خود از افراطی ها ادامه داد و آمریکائیها در فضای انتخابات به طراحی داعش اعتراف کردند و  مجروهان داعش در بیمارستان های  اسرائیل کودک کش درمان شدند .
امروز ، هنوز بشار اسد رئیس جمهور سوریه است و داعش در عراق نابود شده است ، نیروهای مردمی یمن مقاومتی موثر در مقابل زیاده خواهی های دولت عربستان از خود نشان داده اند و هم پیمانان غربی شما ایران را عامل وقایع فوق معرفی میکنند. مردم یمن اگر در این جنگ عقب نشینی و از عنوان مناقشه استفاده نمایند و چشم به راه حمایت گروه های غیر خودی غربی و مسیحی بنشینند بدون شک بخش بزرگی از کشورشان را از دست داده و با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد.
ایران در تمام تاریخ گاهی در مسیر توسعه و گاهی در محل برخورد و یا گفتگوی  تمدن ها و امپراتوری های بزرگ نفس کشیده است . پنجره های ایران زمین به تمام جهان گشوده می شوند و  ایرانی نمی تواند انتهای نگاهش را به خزر تا خلیج فارس و کردستان تا بلوچستانش محدود کند و جهان و نیز  ابرقدرتها نمی توانند ایران را نادیده بگیرند و این همانی است که هر روز میخوانید ، می بینید و می شنوید .

تحریم های آمریکا علیه ایران یا کشور های دیگر چیز جدیدی نیستند ، درشرایطی که کشوری فاسد و مست ثروت  به نام آمریکا  از آن سوی جهان ، با سوء استفاده از اعتماد جهانی به دلار ،  در حال فشار آوردن به جمهوری اسلامی ایران و  سایر کشورها در منطقه  در بعد اقتصادی است ، جملات شما بوی امتیاز طلبی میدهند ، امروز گفتار و رفتار شما چه به نمایندگی از سیاست مداران و حاکمیت آن کشور و چه به عنوان یک نظر شخصی نپخته ، در حافظه تاریخی ملت ها باقی خواهند ماند و البته به فضل خدا مشکلات  و سختی هایش تمام شدنی است .

مردم مسلمان جمهوری آذربایجان هم که ۷۰ سال سلطه کمونیسم در دوران شوروی سابق و فشار های سیاسی ، اقتصادی و نظامی و …  را پشت سر گذاشتند و بالاخره در حالی  طعم استقلال را چشیدند که هنوز هویت اسلامی و روحیه مردانگی در رگ هایشان جاری بود و ایران بزرگ ، اولین کشوری بود که استقلال کشور دوست ، برادر ، مسلمانش را جشن گرفت و آغوش برادرانه اش را به سوی برادر دیرین و پاره تن خود گشود .

حوادث  و تاریخ جنگ قره باغ باید دوباره بازخوانی شوند، فراموش نکنیم  که تا ایستاده بودید و با نیروهای مردمی تان هرچند با دست خالی در مقابل متجاوزان می جنگیدیم قره باغ اشغال نشده بود ، مصیبت از روزی شروع شد که  سیاستمداران شما نام ” مناقشه” را جایگزین واژه ” جنگ ” کردند و برای باز پس گرفتن خاکتان و پاره تنمان قره باغ دست به دامان مذاکره های بی حاصل شدند.

اکنون که می خواهید در عالم سیاست برگهایی برای برد و پیروزی در مذاکرات در خصوص قره باغ پیدا کنید ، این برگ ها را در خاک خود جستجو کنید ، برگ های برنده شما جوانان مسلمان و غیورتان هستند ، برگ های برنده شما شهید مبارز ابراهیم اف ها (Mübariz İbrahimov )  هستند . ما هرگز رشادت های های شهدای شما را مانند این سردار جمهوری آذربایجان را فراموش نمی کنیم ، شهید مبارزها در کنار شهدای عزیزمان در ایران  الگو و  افتخار ما هستند.

از شما می پرسم ، مگر قره باغ را در مذاکره از دست داده بودید که در مذاکره به دستش بیاورید؟ جنگ قره باغ یک جنگ افسانه ای و یا جنگی در میان اوراق کهن  تاریخ نبود . همین دیروز بود که سد ارس را بستیم تا رود ارس از عمق خود بکاهد و برادران مسلمان و ناموس و غیرت شرف مان در آن سوی ارس که در محاصره دشمن بودند به این سوی رود بیایند و با گذر از خاک ایران به آنسوی رود برگردند . هنوز سربازانی که شاهد این روزها بوده اند در این سوی ارس در تبریز و اردبیل و تهران و … زنده اند و با اشک در چشم خاطره ها از آن روزها می گویند .

مگر میشود حضور مستشاران و سرداران سربدار ایرانی در جمهوری آذربایجان را در آن روز های سخت ندید و نشنید . چه بسیار فیلم ها و اسنادی که مرحوم حیدر علی اف ،رئیس جمهور فقید جمهوری آذر بایجان را در کنار سرداران و سربازان ایرانی نشان می دهند  و  این اسناد یکی از هزاران سند ی است که از آن روز ها به جا مانده اند . هنوز کهنه سربازان مان آن روز ها را فراموش نکرده اند . ما آن روزها شانه به شانه در کنارتان بودیم  و هنوز بین ما فاصله ای نیست . اما چه کنیم که شما صحبت از مناقشه میکنید و دل در گرو گروهی متشکل از سه کشور مسیحی نهاده اید تا با مذاکره خاکتان را آزاد کنند !!!

قره باغ خاک اسلام است ، مانند خاک فلسطین ، مانند خاک خرمشهر ، تهران ، اردبیل و تبریز  بیدار.

ما خرمشهر را با خون پس گرفتیم ، سر و جان دادیم و با دست های خالی تا آخرین قطره خون جنگیدیم و در این جنگ خانمان سوز و تحمیلی ، شرکای غربی تان را شناختیم و شاید باور کردنش برایتان سخت باشد که آن روز ها حتی برای تامین سیم خارداری ساده هم تحریم بودیم.

چندی پیش این خبر در تمام جهان مخابره شد و این جملات را از ترامپ خواندید که گفت : “به ایران نگاه کنید، قبل از اینکه من (به ریاست جمهوری) برسم، ایران می‌توانست ظرف ۱۲ دقیقه کل خاورمیانه را تحت کنترل بگیرد”

واقعا از وقتی که ترامپ آمده است ایران در کدام بعد نظامی تضعیف شده است و مثلا آن ۱۲ دقیقه به ۱۳ دقیقه   تبدیل شده  است ؟!

برخلاف آنچه برخی از رسانه های جمهوری آذربایجان بیان می کنند، آنچه امروز ایران دچار آن شده است بلا نیست،  بلکه هزینه ای است که یک انسان ، گروه و یا یک کشور برای باج ندادن به یک قلدر بین الملی می دهد و هر کشوری که به معنی واقعی کلمه و نه در تنها در لفظ ، به دنبال استقلال باشد، دچار چنین هزینه هایی خواهد شد .

در تاریخ از راهزن ها بسیار خوانده ایم ، آنها که بر سر راه کاروانها کمین می کردند و مال و اموال و ناموس مسافران را غارت کرده و با ثروتی کثیف لباسهایی شیک ، سلاح هایی جدید و جاسوس ها و بردگانی  حلقه به گوش اجیر می کردند . هر کس مقاومت می کرد باید هزینه مبارزه و مقاومت را می پرداخت و عده ای از ترس جان  بدون هیچ مقاومتی جان ومال و ناموس خود را با راهزنان شریک می شدند تا بلکه نصفی از دارایی خود را نگه داشته و سود کنند! و نا خواسته به دشمن خود سود می رساندند !!!

اما مقاومت و تشکیل حکومت ها و اتحاد های محلی و منطقه ای  نسل راهزنها را ریشه کن کرد و امنیت جاده ها و مسافران تامین شد.

حمایت ایران از گروه پ.ک.ک چنان که برخی از رسانه های جمهوری آذربایجان به آن پرداختند  اتهام و توهمی بیش نیست و ایران و ترکیه دست در دست یکدیگر دارند و مردم و حاکمیت ترکیه در کودتای نافرجام نظامی در سال ۲۰۱۶ در کشورشان بدون هیچ شک و شبهه ای دست های ناپاک آمریکا را دیدند و بهتر و واضح تر از هر روزی به ماهیت این قلدر بین الملی پی بردند ، اکنون ترکیه در کنار ایران است و  با تغییر در مواضع خود  در نشست هایی چند جانبه در کنار ایران و روسیه در حال مذاکره و اقدام در خصوص مسائل سوریه است . ایران و ترکیه در مسائل منطقه ای و بخصوص در جغرافیای سیاسی خود اشتراکات و مسائل مشترک بسیاری دارند .

ما از روزی می ترسیم که با  امریکا و اسرائیل که  تا پستوی خانه تان را در اختیار آنها گذاشته و همه برگ هایتان  را رو کرده اید دچار اختلاف و یا زاویه بشوید و می دانیم که دیر یا زود این اتفاق خواهد افتاد چرا که غیر از مردان شما ، حتی مرام زنان جمهوری آذربایجان نیز سازگاری با روحیه ظالمانه و کودک کشی اسرائیلی ها ندارد .

هر بار مسافری از دیار شما را در این سوی ارس می بینیم ، و یا سفری به شهر های شما می کنیم ، هیچ فرقی بین خود و شما نمی بینیم . ما از یک گوشت و پوست و استخوانیم ، هنر ،ادبیات، تاریخ، دین و مذهب ، زبان و حتی قصه ها و لالایی مادران در دو سوی رود ارس یکسان است.

امروزه تشخیص خیر و شر و  دوست ودشمن خیلی سخت نیست ، ادوارد لوکاس در مقاله ای منتشرشده در نشریه تایمز در حاشیه مطلبی در خصوص قتل جمال خاشقچی که مطالعه کامل این مقاله را به  شما پیشنهاد میکنم ، می نویسد :” با توجه به شرایط منطقه ، نظام سیاسی ایران نمونه کامل تکثر گرایی است و در میان کشور های اسلامی تنها تونس ، ترکیه ولبنان مانند ایران دارای مشروعیت و مشارکت مردم هستند ” و ادامه می دهد : “در ایران صد ها کلیسای مسیحی وجود دارد و بیشترین جمعیت یهودیان را در کنار ترکیه در خود جای داده است “.

اینها اذعان و اعتراف کسانی است که با مردم و حاکمیت ایران اختلاف سلیقه و عقیده دارند و شنیدن تمجید از زبان یک غیر هم پیمان شاید برای شما  که بنابر مصلحت و منافع آنی چشم بر بسیاری از مسائل و وقایع اطراف خود بسته اید ، باور پذیر تر باشد !

کاش کارشناسان مسائل سیاسی چون شما هم، به ایران سفر کنید ، به جایی که نامش در تمام تاریخ آذربایجان بوده است ، به تبریز که شهر اولین هاست ، شهر ستارخان و باقر خان که به دست همان دست نشانده های استعمارگران غربی به خاک و خون کشیده شدند.

تبریز و آذربایجان ایران، امروز  دو لشکر  سرفراز و آماده رزم تا پای جان دارد، که بی هیچ منت و رشوه ای تا پای آخرین قطره خون ایستاده اند. اگر گرسنه و تحریم هم شوند ،خاک می خورند ، اما خاک نمی دهند. مهربان با مردمان خویش و سختگیر بردشمن .

کاش سفر کنید  به اردبیل، به شهر و مکتب تعزیه ایران، آنجا که نوکری سردار رشید امام حسین (ع) ، حضرت ابوالفضل عباس (ع) را با همه قاره آمریکا  معامله نمی کنند .آنها پرورش یافته مکتب اهل بیت و  پیرو  امام حسین (ع) هستند و به عشق او زنده اند . زندگی تنها خوب خوردن و خوابیدن و راه رفتن نیست ، زندگی بسیار عمیق تر از آن است که به سادگی معنا و فهمیده شود .

کاش سفری به زنجان بیایید ، در حسینیه اعظم قدم بگذارید و شور و هیجان و عاطفه و عشق را نظاره کنید و اجتماع عظیم مردم این شهر در عاشورای حسینی را یک بار هم شما روایت گر باشید و بنویسید که بعد از مراسم اربعین در کربلا ، یکی از بزرگترین اجتماعات بشری در این شهر شکل میگیرد . همه کنار هم ، نظامی ، کشاورز ، کارگر و کارمند و محصل و استاد دانشگاه مدیر و مسئول ،  همه و همه در کنار هم .

به ارومیه بیایید و از مزار شهیدانش گذر کنید ،  آنجا چه بسیار مبارز ابراهیم اف ها (Mübariz İbrahimov )  خواهید دید که برای حفظ خاکمان  از آذری و کرد ، سر و  جان داده اند تا خاک این مرز بوم تا ابد خاک ایران بماند .

صداقت و انصاف چراغی است که در هر فتنه و  غباری راه درست را نمایان خواهد کرد حتی اگر اهل ایمان و یقین نباشیم .

اربعین امام حسین (ع) گذشت و اخبار برگزاری مراسم های عزاداری برای امام حسین (ع) در کشور مسلمان با اکثریت شیعه در جمهوری آذربایجان را شنیدیم. شنیدیم که دستور داده اند  کودکان را به مساجد نبرید در حالی که   پاپ فرانسیس، رهبر ۸۱ ساله کاتولیک‌های جهان که در سال ۲۰۱۸ برای مراسم تعمید نوزادان پسر و دختر در نمازخانه سیستین واتیکان حضور یافته بود، مادران را به شیر دادن نوزادشان در کلیسا تشویق کرده و گفت: «در این حالت شما مادران باید بدون هیچ ترسی پستان خود را به نوزاد بدهید زیرا این زبان عشق است. درست به مانند مریم مقدس که پستان خود را در دهان مسیح گذاشت.»

شنیدیم که گفتند در خیابان ها و کوچه ها مراسم برگزار نکنید و به جای پرچم عزا و علم های مذهبی ، از پرچم ملی جمهوری آذربایجان استفاده کنید .

امام حسین (ع) در زمانی که ظلم و ستم  فراگیر شده بود برای برپا داشتن امر به معروف و نهی از منکر قیام کرد. عاشورا نماد عدالت خواهی ، حق طلبی ، عزت و آزادگی است . عاشورا یک روز و کربلا یک خاک نیست و یقینا  کربلا و عاشورای هر انسانی در لحظه ای از عمر فرا خواهد رسید که آنگاه و در آن لحظه باید تصمیمی سرنوشت ساز بگیرد.

اگر تمام دین تا قبل از روز عاشورا از بین می رفت عاشورای امام حسین (ع) ظرفیت زنده ساختن و نجات تمام دین را داشته و دارد .  روز عاشورا روز وفای به عهد، روز حمایت و مهربانی با کودکان، روز مناجات و نماز اول وقت و تلاوت قران ، روز مباحثه با دشمن و بیان عقیده و نظر ، از خود گذشتگی ، صبر در راه خدا ، عمل به تکلیف و وظیفه و روز جهاد و مبارزه در مقابل ظلم و زیاده خواهی و انحراف است و عزاداری برای امام حسین و زنده نگه داشتن عاشورا درحقیقت یکی از شعائر الهی است و مسلمانان وظیفه دارند که علاوه بر عزاداری، عاشورا را تحت این عنوان زنده نگه دارند.«ومن یعظّم شعائر الله فإنّها مِن تقوى القلوب» بی‌شک بزرگداشت شعائر الهی، از دستورهای اساسی دین است. (سوره مبارکه حج، آیه ۳۲)

آشنایی با راه امام حسین (ع) در واقع آشنایی با راه عزتمندی و آزادگی است . امام حسین (ع) می توانست با تسلیم شدن و بیعت با یزیدیان خانواده وجان و اموال خود را در امان نگه دارد و سود کند !!! و با مشروعیت دادن به یزید و بیعت با او به یزید هم سود برساند .  اما این سود عین خسران بود . در این جهان آب و آتش ، عدالت و ستم و نور و ظلمت یک جا جمع نمی شوند ، بلکه ستمگر با ستمگر ، ظلمت با ظلمت و گرگ ها با گرگ ها  همنشین می شوند.

کسانی که به خاطر منفعت های آنی و مشترک در کنار شما قرار می گیرند ، در زمانی که منفعت خود را در دشمنی با شما ببینند ، ثانیه ای دریغ نمی کنند .
نزدیک به ۳۰ سال است  که ۱۰میلیون مسلمان در جمهوری آذربایجان منتظرند تا یک گروه متشکل از سه کشور مسیحی ، مناقشه قره باغ را به نفع جمهوری آذربایجان حل نموده و خاکشان را از حامیان ۳ میلیون نفری اشغال قره باغ در ارمنستان پس گرفته و آزاد نمایند و البته تا آن روز طبق قانون اساسی جمهوری آذربایجان ، در این کشور شرایط جنگی برقرار بوده و تمامی مناسبت ها و اقدامات سیاسی از جمله انتخابات و فعالیت احزاب و گروه ها و حتی تجمعات برای آزاد سازی قره باغ تحت تدابیر شدید امنیتی برگزار خواهد شد و حاکمیت در راستای سود بردن و سود رساندن، با آمریکا و اسرائیل روابطی دوستانه و البته بسیار بهتر از رابطه با کشور دوست و برادر خود ، ایران خواهد داشت و ایران باعث مشکلات و مانع پیروزی جمهوری آذربایجان در بازپس گیری قره باغ معرفی خواهد شد و البته به فضل و  سنت الهی حقیقت پنهان نخواهد ماند.

قبل از فروپاشی شوروی کمتر کسی چنین سرانجامی را برای اتحاد جماهیر شوروی پیش بینی می کرد و خیلی ها روی حمایت الی الابد این کشور در راستای منافع خود حساب کرده بودند اما روزگار به گونه ای دیگر رقم خورد. آنچه مسلم است این که  نشانه هایی از سناریوی وقوع  تغییری بنیادین در وضعیت تقسیم قدرت در جهان در سالهای آینده در حال نمایان شدن است و دوران جهان تک قطبی به رهبری آمریکا به پایان خود رسیده است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا