آذربایجاناخبارایرانترکیهروسیهقره باغ

اظهارات الکساندر دوگین در ارتباط با مسائل منطقه ای؛ فرآیند حل مناقشه قره باغ با حضور ایران، ترکیه و روسیه آغاز می شود

الکساندر دوگین فیلسوف سیاسی مورد اعتماد کرملین، در اظهار نظری جدید از امکان حل مناقشه قره باغ با حضور ایران، روسیه و ترکیه خبر داده و تاکید کرد؛ شرط اساسی برای آغاز این فرآیند دور کردن هرچه بیشتر غرب از این موضوع است.

 به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، الکساندر دوگین، تحلیلگر و فیلسوف سیاسی کرملین در گفتگو با خبرگزاری “۱in.am” اظهار داشت: غرب نه استقلال کشورهای پساشوروی و نه کشورهای موجود در خاورمیانه را تضمین نمی کند.وی در سخنان خود تاکید کرد ارمنستان نمی تواند در صف غرب قرار بگیرد.

حضور ترامپ در راس قدرت آمریکا مدلی واقع گرایانه برای ماست. در این شرایط روسیه این فرصت را خواهد داشت تا به فاکتوری برای محدود کردن قدرت آمریکا عمل کند. از منظر جهان تک قطبی مورد نظر آمریکا، روسیه به عنوان یک کشور مستقل باید از میان برداشته شود.موضوع دیگر شعارهای انتخاباتی ترامپ در ارتباط با امتناع از سیاست های امپریالیستی آمریکا بود که در مقام عمل هیچگاه جامه عمل نپوشید و روسیه از منظر غرب تا به امروز به عنوان دشمن جهانی شدن و آتلانتیسم باقی مانده است.

وی در ادامه سخنان خود یادآور شد: نیروهای واقع گرای موجود در آمریکا حق روسیه را به رسمیت می شناسند اما در عین حال آن ها نیز برای تضعیف روسیه تلاش می کنند.این یک تقابل ایدئولوژیک ظریف است. همپیمانان روسیه باید نسبت به روسیه صادق باشند.اگر هرکدام از متفقین روسیه به تغییر صف خود و قرار گرفتن در کنار غرب اقدام کند در این صورت عدم تضمین غرب در قبال استقلال کشورهای پساشوروی و نیز خاورمیانه را به عینه خواهد دید. به همین خاطر متفقین روسیه باید به طور منطقی در صف قبلی خود باقی بمانند زیرا تغییر صف می تواند هزینه های غیر قابل جبرانی را ر پی داشته باشد.

دوگین در ارتباط با ارمنستان و همپیمانی با روسیه ابراز داشت: این تصمیم ارامنه است که در کدام صف قرار گیرند. همپیمانی میان نیروها معمولا با انتخاب داوطلبانه صورت می گیرد. و من اعتقاد دارم همپیمانی میان روسیه و ارمنستان علی رغم دشواری های موجود منطقی ترین و بهینه ترین انتخاب برای ارمنستان خواهد بود.

تحلیلگر سیاسی کاخ کرملین در ارتباط با مناقشه قره باغ نیز عنوان کرد: در ارتباط با واگذاری ۵ شهرستان اطراف قره باغ میان روسیه، آذربایجان و ارمنستان توافق صورت پذیرفته است. مناقشه قره باغ بیش از هر کس مساله موجود میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.این موضوع نه تنها مناقشه ای میان دو دولت بلکه مساله ای میان دو ملت نیز هست. فرآیند حل این مناقشه می تواند با حضور ایران، ترکیه و روسیه آغاز شود. البته شرط اساسی برای آغاز این فرآیند دور کردن هرچه بیشتر غرب از این موضوع است. غرب بدون آگاهی از مسائل منطقه ای و نیز به جای حل موضوعات مرتبط با خود، با استانداردهای غیر مطلوب به مسائل موجود در منطقه ورود می کند.

دوگین در ادامه اظهارات خود افزود: روسیه، ترکیه و ایران به دلیل داشتن بافت چند فرهنگی و چند قومیتی خود دارای تجارب ارزنده ای در زمینه همزیستی مسالمت آمیز میان گروه های قومی، دینی و مذهبی هستند.به عنوان مثال روسیه فقط کشوری مسیحی نیست و ما با جمعیت کثیری از مسلمانان ساکن روسیه همراه هستیم که نمی توانیم به آن ها نگاه دشمنانه داشته باشیم. مثلث ایران، ترکیه و روسیه هرکدام دارای منافع و اولویت های خود در منطقه می باشند. با انسجام و همراهی میان اعضای این مثلث ما می توانیم به حل مناقشه قره باغ نائل شویم.از طرفی مکانیسم لازم برای حل مناقشه نیز طراحی شده است. خیلی ها این راه حل را حراج “قره باغ” قلمداد کرده اند اما اینگونه نیست.موضوع اصلی گفتگوی سازنده میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان است.

فیلسوف کرملین در ادامه تصریح کرد: واگذاری ۵ و یا ۷ شهرستان اطراف قره باغ نشانه ای از خوش نیتی و حتی کاهش تنش میان طرفین بوده و قدمی قاطع برای حل مساله می باشد.پس از این اقدام تهدیدات نظامی به میزان زیادی کاهش خواهد یافت. توافق برای واگذاری ۵ شهرستان صورت پذیرفته است و روسای جمهور روسیه، آذربایجان و ارمنستان در این زمینه گفتگو کرده اند. اما برداشت های متفاوتی از این توافق در سه کشور صورت گرفته است. مطبوعات آذربایجان این توافق را به عنوان پیروزی تلقی کرده، و مطبوعات ارمنستان از آن به عنوان خیانت یاد کرده اند.برای روس ها نیز چندان تفاوتی نداشته است.

الکساندر دوگین در پاسخ به این سوال که احتمال درگیری نظامی در قفقاز جنوبی میان آذربایجان و ارمنستان وجود دارد؟ گفت: احتمال درگیری وجود دارد به خصوص آمریکا برای تحت فشار قرار دادن روسیه در قفقاز جنوبی نیازمند یک درگیری نظامی در این منطقه است. برای آمریکا، آذربایجانی ها و ارامنه ذره ای ارزش ندارند. آذربایجان و ارمنستان برای آن ها به عنوان قراردهای شرطی روی نقشه می باشند. به نظر من ریسک درگیری نظامی وجود دارد اما مکررا باید بگویم راه های لازم برای جلوگیری از این درگیری ها نیز موجود است.

انتهای پیام/

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا