آذربایجاناخبارایرانچچنداغستانروسیهعمومی

امام‌جمعه آستارا:سال گذشته از استان هم‌جوار جهت تغذیه زوار عتبات عالیات کمک گرفتیم

امام‌جمعه آستارا با بیان اینکه پارسال در پذیرایی از زوار خارجی عتبات عالیات با مشکلات زیادی مواجه بودیم، گفت: به دلیل وجود یک سری ناهماهنگی‌ها مجبور شدیم از استان هم‌جوار جهت تغذیه زائرین عتبات عالیات کمک بگیریم و این برای استان گیلان خوب نیست و ضعف ما را در پذیرایی از زوار نشان می‌دهد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز،حجت‌الاسلام‌والمسلمین کاظم حافظ‌نیا در نشست ستاد اربعین حسینی این شهرستان در سالن اجتماعات فرمانداری اظهار کرد: پارسال ۱۸ هزار نفر از اتباع آذری زبان در همایش بزرگ اربعین حسینی حضور پیدا کردند که ۵۰ درصد آن از مرز زمینی آستارا عبور کردند.

وی با بیان اینکه پارسال در پذیرایی از زوار خارجی عتبات عالیات با مشکلات زیادی مواجه بودیم، تصریح کرد: به دلیل وجود یک سری ناهماهنگی‌ها مجبور شدیم از استان هم‌جوار جهت تغذیه زائرین عتبات عالیات کمک بگیریم و این برای استان گیلان خوب نیست و ضعف ما را در پذیرایی از زوار نشان می‌دهد.

امام‌جمعه آستارا با اشاره اینکه می‌طلبد جهت خدمات‌رسانی مطلوب در شأن زائران اباعبدالله حسین(ع) به ستاد اربعین حسینی این شهرستان نگاه ویژه‌ای شود، خاطرنشان کرد: پارسال به لحاظ تغذیه زوار دست‌به‌گریبان دیگران شده و در حد یک چای خشک هم با مشکل مواجه بودیم.

حافظ‌نیا با تصریح براینکه جهت جمع‌آوری کمک‌های مردمی نسبت به افتتاح حساب مشترک ستاد اربعین حسینی این شهرستان هر چه سریع‌تر باید اقدام شود، بیان کرد: به کمک‌های دولتی نیز در کنار کمک‌های مردمی نیاز داشته و از انجام هرگونه کمک دولتی استقبال می‌کنیم.

وی با تصریح براینکه ستاد اربعین حسینی شهرستان آستارا روی استقبال از زوار برنامه‌ریزی می‌کند؛ اما از بدرقه زوار و خروج آن‌ها از کشور غافل می‌شود، گفت: پارسال بین گمرک و پایانه مرزی ناهماهنگی وجود داشت و عدم هماهنگی بین این دو نهاد می‌تواند برای زائرین مشکل ایجاد کند.

امام‌جمعه آستارا زمان‌بر و دوبل بودن هزینه بیمه، سوءاستفاده رانندگان اتوبوس و قیمت‌های خارج از عرف، نبود اتوبوس به‌اندازه کافی، وجود زائران بدون ویزا و کلاه‌برداری صرافان غیرقانونی در جلوی گمرک را از جمله مشکلاتی دانست که زوار عتبات عالیات سال گذشته از بابت آن گلایه‌مند بودند.

حافظ‌نیا با انتقاد از اینکه سال گذشته در سطح شهرستان آستارا رنگ و بوی استقبال وجود نداشت و با نصب چند بنر کوچک و بزرگ نمی‌توان گفت که کار فرهنگی انجام داده‌ایم، افزود: جهت استقبال از زوار خارجی عتبات عالیات باید مردم و مساجد در صحنه حضور داشته باشند.

همچنین در این نشست یونس رنجکش فرماندار آستارا،گفت: سال گذشته بیش از ۶۶ هزار زائر از کشورهای روسیه، جمهوری آذربایجان و گرجستان از مرز زمینی آستارا برای عزیمت به کربلا گذر کردند.

وی با اشاره به اینکه شناساندن امامزادگان و اماکن مذهبی می تواند به تقویت گردشگری مذهبی در آستارا کمک کند، افزود: ارائه خدمات مناسب به زائران اربعین حسینی در لحظه ورود به ایران مهم است و در این راستا از ظرفیت کانون های فرهنگی و هنری مساجد باید استفاده شود.

این مقام مسئول با بیان اینکه کارگروه های ستاد اربعین باید به وظایف خود در استقبال و اسکان زائران به درستی عمل کنند، یادآور شد: روزانه حدود ۲ هزار تبعه خارجی از مرز آستارا وارد کشور می شوند و از این ظرفیت در طول سال باید برای اشاعه فرهنگ دینی استفاده کنیم.

رنجکش با بیان اینکه خدمات دهی به زائران خارجی باید در شان نظام جمهوری اسلامی باشد، خاطرنشان کرد: دستگاه های متولی به صورت دقیق بر خدمات رسانی به زائران نظارت کنند تا رضایت آنان را جلب کنیم.

فرماندار آستارا با بیان اینکه امسال آمادگی پذیرایی از افزون بر ۱۰ هزار زائر اربعین حسینی را داریم، عنوان کرد: امسال تلاش کردیم کمی زودتر از موعد مقدمات پذیرایی از زائران حسینی را فراهم کنیم تا مشکلات سال های گذشته تکرار نگردد و خدمات دهی بهتری انجام شود.

وی اضافه کرد: با توجه به ارزش هایی که این حرکت دارد، باید از تجربیات گذشته درس گرفت و برنامه ریزی های جامعی در راستای ساماندهی های لازم انجام پذیرد.

رنجکش متذکر شد: جهت فراهم کردن رضایتمندی زائرین حسینی که از آن سوی مرزها وارد کشورمان می شوند، باید خدمات مطلوب تری ارائه کرد تا در میزان افزایش گردشگری مذهبی شهرستان مرزی بندر آستارا تاثیرگذار باشد.

وی ادامه داد: این ظرفیت، فرصتی است که در اختیار شهرستان آستارا قرار گرفته و نباید به راحتی آن را از دست داد.

فرماندار استارا با اشاره به اهمیت برنامه اربعین حسینی به عنوان یک راهبرد، خواستار همکاری های همه دستگاه های اجرایی شهرستان در راستای اهداف و منافع ملی در این زمینه شد.

نادر عبدالله پور، مدیرکل امنیتی و انتظامی استانداری گیلان نیز، تصریح کرد: ستاد اربعین استان، اسکان و پذیرایی از ۱۸ هزار زائر اربعین حسینی را عهده دار است و ۷ هزار نفر در کربلا، ۵ هزار نفر در نجف اشرف و ۶ هزار نفر در مرز آستارا از خدمات آن بهره مند خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته توسط گیلانی ها پذیرایی مناسبی از زائران اربعین به عمل آمد و امسال نیز باید منسجم صورت گیرد و با توجه به تهاجم فرهنگی دشمنان، باید استقبال از زائران خارجی، باشکوه باشد.

سرهنگ عباس بایرامی، معاون هماهنگ کننده سپاه قدس استان گیلان نیز در پایان، تاکید کرد: باید استقبال از زائران اربعین حسینی، حالت مردمی داشته باشد و دستگاه های متولی در فراهم کردن بستر لازم نظیر موکب و پذیرایی در نقاط مختلف برنامه ریزی کنند.

وی با اشاره به اینکه تهیه دفترچه های معرفی اماکن مذهبی ایران و عراق به زبان های انگلیسی، روسی و آذری باید مد نظر قرار گیرد، یادآور شد: بقاع متبرکه استان گیلان برای پذیرایی از زائران اربعین حسینی، موکب راه اندازی کنند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا