آذربایجاناخبارایران

مراسم بزرگداشت مرحوم فرج الله سلحشور در سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی ج. ا. ایران در باکو برگزار شد /تصاویر

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، روز چهار شنبه دوازدهم اسفند ماه مراسم بزرگداشت مرحوم فرج الله سلحشور هنرمند متعهد کشورمان همزمان با برگزاری مجالس ترحیم آنمرحوم در ایران، با حضور سفیر و رایزن فرهنگی کشورمان در جمهوری آذربایجان و جمعی از هنرپیشگان، هنرمندان، فرهیختگان و دوستداران آثار فرج الله سلحشور در محل سالن اجتماعات رایزنی فرهنگی باکو برگزار گردید.

پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید سید ابراهیم ابراهیمی رایزن فرهنگی سفارت ج. ا. ایران در باکو ضمن بیان ویژگیهای سینمای دینی و آثار آن در جامعه به نقش مرحوم سلحشور در رشد و توسعه سینمای دینی در کشورمان پرداخت.

رایزن فرهنگی کشورمان در باکو گفت: سلحشور از هنر برای حفظ ارزشهای دینی و اخلاقی استفاده میکرد و پس از انقلاب اسلامی در زمانهای مختلف متناسب با اقتضائات زمان در ژانرهای مختلف به هنرپیشگی و کارگردانی پرداخت و نهایتا بخشی از ارزشهای دینی را زنده کرد. مرحوم سلحشور سناریوی فیلم ها و سریالهای متعدد منجمله حضرت ایوب، حضرت یوسف و اصحاب کهف را نوشته و کارگردانی کرده بود، وی فیلمنامه حضرت موسی را نیز در 60 قسمت نوشته بود ولی متاسفانه نتوانست فیلم را بسازد. سریالهای تاریخی – مذهبی سلحشور در کشورهای مختلف به زبانهای زیادی دوبله شده و پس از نمایش تاثیرات مثبت فراوانی بر روی بینندگان گذاشته بود زیرا او از منابع قرانی استفاده میکرد و با زبان مردم و با توجه به علائق و خواسته های عموم مردم حرف میزد.

ابراهیمی اضافه کرد که تاثیر گذاری فیلم و سریالهای تاریخی و دینی بمراتب بیشتر از کتاب و مقالات مکتوب است و فرج الله سلحشور از این امکان و فرصت بیشترین بهره برداری را بعمل آورد به نحوی که پس از نمایش سریال حضرت یوسف در جمهوری آذربایجان نامگذاری یوسف بر فرزندان بطور چشمگیری افزایش یافت.

اتفاق میرزا بگلی از نویسندگان و خبرنگاران مشهور آذربایجان نیز در سخنان کوتاهی گفت: مردم آذربایجان سریالهای ساخته شده توسط سلحشور را بسیار دوست داشتند بویژه سریال حضرت یوسف که دوران فراعنه و روش زندگی اجتماعی و سیاسی آن دوران را بخوبی بنمایش گذاشت از ذهن آذریها محو نخواهد شد. میرزا بگلی از درگذشت زودهنگام کارگردان نامی ایران اظهار تاسف و تالم کرد.

امین عباس اف مدیر دوبلاژ سریال حضرت یوسف به زبان آذری، در سخنانی کوتاه ضمن عرض تسلیت و اظهار تاسف از درگذشت فرج الله سلحشور گفت که ما با فیلم پرواز شب با سلحشور آشنا شده بودیم و موفق شدیم که شصت قسمت از سریال ارزشمند حضرت یوسف را بزبان آذری ترجمه و دوبله کنیم و الحمدلله این سریال با استقبال خوب مردم آذربایجان مواجه شد.

حمیده عمراوا هنرپیشه معروف آذربایجان که در سریال حضرت یوسف صدای زلیخا را دوبله کرده بود با تاثر فراوان از درگذشت فرج الله سلحشور به همه هنرمندان ایران تسلیت گفت و اضافه کرد که انتخاب بازیگر در این سریال یک شاهکار بود و داستان قرآنی آن باعث شده بود که همه مسلمانان بالاخص مردم آذربایجان به آن سریال عشق بورزند. حمیده عمراوا گفت تاثیر سریال حضرت یوسف و منش کارگردان آن بر روی هنرپیشگان به حدی بود که اکثر هنرپیشگان آرزو میکردند که ایکاش بجای یکی از بازیگران آن سریال میبودند.

رافیق شیروانی رئیس انجمن ادبی واحد، سخنران بعدی مراسم بود که تسلیت مردم آذربایجان را به هنرمندان و مردم ایران ابلاغ کرد و بیان داشت که سلحشور فیلم را برای فیلم نمی ساخت بلکه در ساخت فیلم و سریال بدنبال پیام رسانی و تبلیغ بود و ارزشهای اسلامی را گسترش میداد.

کاظم عبد الله اف هنرمند تاتر و سینمای جمهوری آذربایجان نیز بمناسبت درگذشت فرج الله سلحشور تسلیت گفت. عبدالله اف که در سریال حضرت یوسف صدای مرحوم عباس امیری در نقش کاهن اعظم آنخ ماهو را دوبله کرده بود سلحشور را ستاره فروزان آسمان سینمای ایران نامید و درگذشت ایشان را ضایعه ای به هنر و صنعت سینمای منطقه دانست.

پرفسور توفیق جهانگیراف استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه دولتی باکو نیز با تاثر و تاسف فراوان گفت که من سریال حضرت یوسف را به هر دو زبان فارسی و آذری نگاه کرده ام و هر دو قابل ستایش بودند و من از تیم دوبلاژ این سریال تشکر میکنم و امیدوارم منبعد نیز شاهد آثاری همانند فیلمها و سریالهای مرحوم سلحشور از جمهوری اسلامی ایران باشیم.

انور ابلوج کارگردان نامدار جمهوری آذربایجان در سخنرانی خود به فعالیتهای سینمائی خود با هنرمندان ایرانی اشاره کرد و همه ملت و هنرمندان ایران بخاطر از دست دادن کارگردان و هنرپیشه متعهد و دیندار کشورمان تسلیت گفت. ابلوج گفت اگر امروز شاهد هستیم که فیلمهای ایرانی در سطح بین الملل شناخته شده و جایگاهی برای خود باز کرده است بخاطر حضور هنرمندان متعهدی همانند سلحشورها در سینمای ایران است.

تیمور قلیزاده تاریخدان و ویراستار آثار مرحوم سلحشور بزبان آذری در جمهوری آذربایجان، ضمن تحلیلی از انقلاب اسلامی و تاثیرات آن در منطقه و کشورهای اسلامی و پیرامونی ج. ا. ایران، هنرمندانی مانند فرج الله سلحشور را تربیت شدگان انقلاب اسلامی و مکتب امام خمینی دانست.

محسن پاک آئین سفیر ج. ا. ایران در جمهوری آذربایجان از رایزن فرهنگی کشورمان در باکو بخاطر برگزاری مراسم تجلیل از مقام شامخ هنرمند شهیر ایران مرحوم فرج الله سلحشور تشکر و قدردانی کردند. سفیر افزود که مرحوم سلحشور در کشورهای اسلامی بویژه در آذربایجان خیلی معروف است و مردم به آثار او علاقه ریادی دارند.

سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان با اشاره به اینکه او را از نزدیک می شناختم گفت که سلحشور فردی مومن و انقلابی بود و می خواست با قصه های قرانی انسانها را هدایت کند. خانم کتایون ریاحی بازیگر نقش زلیخا در سریال حضرت یوسف چنان تخت تاثیر مدیریت معنوی کارگردان و سناریوی سریال قرار گرفت که پس از اتمام و نمایش سریال، هنرپیشگی را کنار گذاشته و به فعالیتهای صلح طلبانه پرداخت و سفیر صلح شد.

محسن پاک آئین اضافه کرد که سلحشور هنر را برای خدمت و هدایت مردم در اختیار گرفته بود و هیچوقت از آموزه های دین و اهداف و آرمانهای انقلاب اسلامی جدا نشد. سفیر کشورمان در پایان سخنان خود افزود که امروز سینمای غرب برای جذب تماشاگر از خشونت استفاده می کند و به گیشه می اندیشد ولی سلحشور می خواست انسان خدایی بسازد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا