ایرانترکیه

علاقه به آموزش زبان فارسی در ترکیه روبه افزایش است

علاقه به آموزش زبان و ادبیات فارسی در بخش آناتولی ترکیه همسو با تاکید بر لزوم بازیابی فرهنگ نوشتاری دوران عثمانی در زبان ترکی، روبه افزایش است.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، در این راستا فعالیت های وابسته فرهنگی سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در ارزروم در جهت تامین کلاس های آموزشی به دانشجویان، علاقه مندان، کاستی مهمی را در پاسخگویی به این مطالبات پر کرده است.

علاقه مندی متقاضی آموزش زبان فارسی که به نوعی ریشه در فرهنگ و تمدن منطقه دارد، موجب شده تا این مرکز هر روز بیش از گذشته به فکر توسعه این مرکز نوپا باشد.

شایان ذکر است، با افزایش تعداد متقاضیان آموزش زبان و ادبیات فارسی در منطقه آناتولی شرقی و جنوب شرقی در نهایت به همت وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مرکز آموزش زبان و ادبیات فارسی در سال 1393 تاسیس و شروع به کار نمود که با استقبال عمومی همراه شد.

در حال حاضر با برنامه های مختلف صدها فارسی آموز را تحت پوشش علمی و فرهنگی قرار داده است. از جمله مهمترین اهداف این مرکز استعداد یابی و افزایش بنیه علمی دانشجویان زبان و ادبیات فارسی و گسترش زبان و ادبیات فارسی در این منطقه می باشد.

اکنون مرکز آموزش زبان و ادبیات فارسی وابستگی فرهنگی برنامه های آموزشی خود را به صورت مدون و سالیانه تهیه و در اختیار متقاضیان قرار داده است.

این آموزش به گونه ای که سالانه در 7 ترم متناسب با تقویم آموزشی کشور ترکیه به آموزش مدون زبان و ادبیات فارسی می پردازد که هر ترم آموزشی خود که سالانه در 7 نوبت اجرا می گردد مقاطع ابتدایی، متوسط، پیشرفته، مترجمی ، آمادگی برای امتحانات ملی و بین المللی را در بر می گیرد.

متقاضیان شرکت کننده در این دوره ها بیشتر دانشجو در رشته های زبان و ادبیات فارسی، تاریخ، الهیات و از اقشار مختلف جامعه و از شهرهای مختلف می باشند که برای شرکت در این دوره ها به شهر ارزروم می آیند.

در هر ترم تحصیلی به صورت میانگین بیش از 50 فارسی آموز شرکت می نمایند که سالانه در مجموع بیش از 350 نفر به صورت منسجم فارسی می آموزند .

در این مرکز دوره های ابتدایی، متوسطه، پیشرفته، مترجمی، آمادگی برای امتحانات به خصوص امتحان زبان خارجی به صورت منظم برگزار می گردد که هریک از این دوره ها نیز در سه مقطع، یک، دو و سه می باشد.

علاوه بر دوره های آموزشی، این مرکز دوره هایی را نیز با عناوین آموزشی – فرهنگی در برنامه خویش دارد و تاکنون چندین مورد را برگزار کرده است. از آن جمله می توان به کارگاه آموزش فنون و اصول مترجمی زبان و ادبیات فارسی، کارگاه شعر و ادب فارسی، کارگاه فیلم ایرانی و نیز سلسله نشست های ادبی مشاهیر ایرانی اشاره نمود.

*اعزام دانشجویان برای دوره های کوتاه مدت

با توجه به هماهنگی های انجام گرفته از سوی وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ارزروم و دانشگاه های تبریز، ارومیه، بنیاد سعدی و مرکز آموزش دهخدا اعزام دانشجویان زبان فارسی برای شرکت در دوره کوتاه مدت به صورت منظم انجام می پذیرد که پس از معرفی زبان آموزان توسط مرکز آموزش وابستگی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران دانشجویان به صورت گروهی و منفرد جهت حضور در دوره های کوتاه مدت عازم کشورمان می گردند.

در سال جاری 10 نفر برای شرکت در دوره های دانش افزایی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین و 20 نفر برای شرکت در دوره دانشگاه تبریز و بیش 10 نفر نیز برای شرکت در دوره های موسسه بین المللی دهخدا اعزام شدند.

* گواهینامه شرکت در دوره ها

به دانشجویانی که با موفقیت دوره را سپری می نمایند گواهی نامه هایی آموزشی در سطوح مختلف ارائه می گردد از طرف دیگر افرادی که خواهان دریافت دیپلم زبان فارسی می باشند پس از شرکت در امتحانات مربوطه که در چهار مهارت گفتاری، شنیداری، نوشتاری و خواندن و درک مطلب در دو بخش کتبی و شفاهی می باشد مدرکی با تایید وابستگی فرهنگی داده می شود.

* مرکز آموزش مجازی

با توجه به تعداد روز افزون دانشجویان و متقاضیان در دوره های آموزش زبان فارسی و تقاضاهای فزاینده عزیزان فارسی آموز از شهرهای مختلف ترکیه که امکان شرکت در دوره های حضوری را ندارند، به همت وابستگی فرهنگی، آموزش های مجازی از طریق سایت نمایندگی و شبکه های اجتماعی ، مرکز آموزش به صورت به روز و آنلاین در اختیار متقاضیان که صدها نفر را دربر می گیرد قرار داده می شود.

لازم به توضیح می باشد که بیش از 500 مخاطب از طریق شبکه ها و بیش از 1000 مخاطب از طریق سایت اخبار، گزارشات، برنامه ها و دروس ارائه شده از این طریق را به صورت مستمر پیگیری می نمایند.

انتهای پیام /د

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا