اخبارایرانگرجستان

شیعیان گرجستان مقلد آیت‌الله خامنه‌ای هستند/ تقاضای راه‌اندازی دفتر نمایندگی رهبری در تفلیس

شیخ الاسلام مسلمان گرجستان، خواستار راه‌اندازی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در این کشور شد. 

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، هیأتی 6 نفره از آژانس دولتی امور دینی گرجستان، شامل رییس این آژانس و شیخ‌الاسلام مسلمانان گرجستان با حضور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، با قهرمان سلیمانی، معاون آموزشی و پژوهشی این سازمان دیدار و گفت‌وگو کردند که طی این دیدار شیخ‌الاسلام مسلمانان گرجستان خواستار راه‌اندازی دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در گرجستان شد.

 *جمهوری اسلامی ایران، نماد همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف

سلیمانی در این دیدار خطاب به میهمان گرجی خود، ضمن تقدیر از اقدامات مناسب سفارت گرجستان در تهران برای برقراری تعاملات گسترده‌ فرهنگی به معرفی مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پرداخت و این مرکز را قدیمی‌ترین و تنها مرکز رسمی جمهوری اسلامی ایران در بحث گفت‌وگو بین ادیان و مذاهب مختلف در سطح جهان دانست.

وی همچنین با اشاره به برگزاری دوره‌های گفت‌وگوی مرکز گفت‌وگوی ادیان سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با کلیسای ارتدکس روسیه، کلیسای کاتولیک، یهودیان و حتی ادیان و مذاهب شرقی، برگزاری نهمین دوره‌ گفت‌وگو با کلیسای ارتدکس در ماه گذشته را نشان‌دهنده‌ اراده‌ جمهوری اسلامی ایران برای گفت‌وگو با پیروان ادیان مختلف عنوان کرد.

این مقام مسئول در ادامه با بیان این که جهان امروز متأسفانه شاهد خشونت‌هایی به نام دین است، اظهار کرد: حوادث چند سال اخیر نشان می‌دهد که رهبران ادیان گوناگون باید و به ضرورت، با یکدیگر به گفت‌وگو بپردازند؛ زیرا چهره‌ مهربانانه و موحدانه‌ دین در این مدت با خشونتی که به نام دین اعمال شده، خدشه ‌دار شده است.

وی جنایات داعش به نام دین در عراق و سوریه را یادآور شد و افزود: در این حوادث هم مسیحیان و هم مسلمانان قربانی می‌شوند و خشونت، فرقی بین آنها قایل نیست. در حوزه‌ قفقاز هم اینطور احساس می‌شود که مستعد تبدیل شدن به کانونی برای بحران‌های قومی و دینی است و به همین دلیل باید گفت‌وگوهای دینی برای جلوگیری از این فجایع صورت بگیرد.

معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه با ابراز خرسندی از آرامش دینی در گرجستان و همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف در این کشور، گفت: جمهوری اسلامی ایران، نمونه‌  بارز و خیلی خوب همزیستی مسالمت‌آمیز پیروان ادیان مختلف و اقدام گوناگون است؛ به طوریکه اقلیت‌های دینی و مذهبی در ایران، دارای نمایندگانی در پارلمان هستند.

سلیمانی تأکید کرد: اقلیت‌های دینی در ایران، در زمره‌ شریف‌ترین اقوام ایرانی هستند که در توسعه و رشد ایران سهم عمده‌ای دارند و حتی در دفاع از مرزهای ایران اسلامی، شهدای بسیاری را نثار ایران کرده‌اند. بنابراین ما قدردان این ایران‌ دوستی اقلیت‌های قومی در کشور هستیم و دفاع از حریم اعتقادی و زندگی خصوصی این اقلیت‌ها را وظیفه‌ دولت و مردم می‌دانیم.

رایزن فرهنگی سابق ایران در تاجیکستان، همچنین آزادی مسلمانان گرجستان برای اجرای مراسم و مناسک مذهبی خود در این کشور را ستود.

وی همچنین با بیان اینکه برخی از رادیکالیسم حاکم بر جهان، حاصل ظلمی است که برخی کشورها بر مسلمانان اعمال کردند، گفت: ندانم‌کاری و جهل برخی رهبران غربی بود که خاورمیانه را آغاز جنگ‌های صلیبی خواندند.

سلیمانی همچنین اشاره‌ای به غزه کرد و با انتقاد از بی‌حرمتی صهیونیست‌ها به مسجد‌الاقصی گفت: حوادث اخیر نشان داد که صهیونیست‌ها چگونه این مرکز دینی را مورد هجمه قرار دادند و به بهانه‌ دفاع از دین، مسلمانان را قتل عام کردند. این جنایت‌ها توسط دولت غاصب اسرائیل انجام شد؛ اما از سویی دیگر با اعتراض یهودیان آزادی‌خواه و شریف مواجه شد. این‌ موارد نشان می‌دهد که منطقه‌ ما درگیر بحران دینی است و برای حل این بحران، نیازمند گفت‌وگوهای دینی هستیم.

وی در پایان این بخش از سخنان خود، با بیان این موضوع که هدف رهبران ادیان، آزادی و شرف انسانی است، اظهار کرد: امام خمینی (ره) می‌فرمودند که «اطمینان دارم اگر رهبران ادیان ابراهیمی در یک خانه جمع شوند، هیچ‌گاه دچار اختلاف نخواهند شد.» به همین دلیل است که همکاری رهبران ادیان می‌تواند، حل کننده‌ اختلافات و بحران‌های امروز جهان باشد.

  *تجربیات ایران، نیازی برای مقابله‌ گرجستان با افراط ‌گرایان

در ادامه‌ این دیدار، زارا واشاقمادزه، رییس آژانس دولتی امور دینی گرجستان، در سخنانی، سفر به ایران را آغازگر توسعه‌ همکاری‌های دوجانبه در امور دینی و فرهنگی دانست و گفت: در هیأت ما، شیخ‌الاسلام گرجستان هم حضور دارد که حضورش نشان‌دهنده‌ همکاری مسالمت‌آمیز مسیحیان و مسلمانان گرجستانی است.

وی با بیان اینکه گرجستان از نظر وسعت کوچک و همچنین کم‌جمعیت؛ اما دارای نزدیک به صد نژاد است که پیرو ده‌ها دین و مذهب مختلف هستند، گفت: قانون اساسی و دیگر قوانین حقوقی گرجستان، از اقلیت‌های دینی حمایت می‌کنند و بر همین اساس، دولت خودش را موظف به دفاع از پیروان ادیان اقلیت در کشور می‌کند. به همین دلیل حدود 4 ماه قبل، آژانس دولتی امور دینی، زیر نظر مستقیم نخست‌وزیری شروع به کار کرد که پل ارتباطی باشد برای تعامل مسلمانان، مسیحیان ارتدکس، مسیحیان کاتولیک، ارمنی‌ها و یهودیان.

وی در ادامه جمعیت مسلمانان را 10 درصد جمعیت کل گرجستان و دومین گروه بزرگ دینی این کشور برشمرد و افزود: حدود 60 درصد مسلمانان گرجستان، پیرو مذهب تشیع هستند. البته مسلمانان گرجستان با احترام با یکدیگر برخورد می‌کنند و اگر اشتباه نکرده باشم، گرجستان تنها کشور در دنیاست که شیعه و سنی در یک اتحادیه‌ اسلامی عضو هستند و سازمان‌های جدای مختص به مذهب خود ندارند.

واشاقمادزه همچنین از اعطای کمک‌های مالی دولت گرجستان به پیروان ادیان مختلف سخن گفت و اظهار کرد: دیدارها و جلسات مختلفی با اداره‌ امور مسلمین گرجستان داشتیم تا بتوانیم با ایجاد اصلاحات، از جمله در چگونگی اداره‌ مدارس و تغییر در نحوه‌ی آموزش، اسلام اصیل و سنتی را در جامعه‌ی مسلمانان گرجستان رواج دهیم.

وی افزود: تا پیش از استقلال گرجستان از اتحاد جماهیر شوری، تنها چند مسجد در این کشور فعالیت می‌کرد که تعداد آنها در حال حاضر به بیش از 300 مسجد رسیده است.

رییس آژانس دولتی امور دینی گرجستان، در پایان سخنان خود با اشاره به تعامل با کشورهای ترکیه و آذربایجان به عنوان تنها کشورهای همسایه‌ گرجستان که مسلمان هستند، گفت: دولت گرجستان با جریان‌های رادیکال همکاری نمی‌کند و در این راه نیازمند استفاده از تجربیات علمی و کاربردی جمهوری اسلامی ایران است. ما پیش از این تجربیاتی از سفر به ترکیه به دست آورده‌ایم و سفری هم در آینده به آذربایجان خواهیم داشت، با جمع‌بندی تجربیات این 3 کشور، مدل گرجی برای مقابله با افراط‌گرایی در گرجستان ایجاد خواهیم کرد.

*تمامی شیعیان گرجستان، مقلدان حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای هستند

همچنین رامین ایگیداف، شیخ‌الاسلام مسلمانان گرجستان، حضور توأمان مسلمانان و مسیحیان گرجستان در این نشست را گواه بر وجود وحدت در گرجستان دانست و در ادامه اظهار کرد: مسلمانان گرجستان، آزادانه با دین خود و بر اساس قوانین و شریعت دینی زندگی می‌کنند.

وی افزود: دولت گرجستان همیشه با احترام با مسلمانان تعامل داشته است و با حمایت‌های مالی، به دنبال آموزش جامعه‌ی اسلامی برای رسیدن به اسلام اصیل است تا مسلمانان این کشور بتوانند با آگاهی، با عقاید زشت گروه‌های تکفیری مانند داعش مقابله کنند.

شیخ‌الاسلام مسلمانان گرجستان در ادامه همچنین با بیان اینکه تمامی شیعیان گرجستان، مقلد حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای هستند، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی درخواست کرد تا مقدمات راه‌اندازی و گشایش دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در گرجستان را فراهم سازد.

با اظهار این درخواست، قهرمان سلیمانی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، تجربه‌ی سودمند تأسیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در کشورهای مختلف جهان از جمله روسیه، چین و آذربایجان را یادآور شد و از آن استقبال کرد.

وی گفت: امیدوارم که این اتفاق خوشایند در گرجستان رخ دهد. نماینده‌ مقام معظم رهبری می‌تواند در گرجستان به عنوان یک رهبر دینی، نقش مهمی در اتحاد و همدلی مسلمانان گرجستان داشته باشد و از پراکندگی مسلمانان و حرکت‌های نابه‌جای آنها جلوگیری کند.

براساس این گزارش، زارا واشاقمادزه، رییس، آرشیل متروپل، رییس بخش حقوقی، ولادیمیر نارسیا، رییس بخش تحلیلی و ژلا کواراتسکلیا، رییس بخش اداری اعضای آژانس دولتی امور دینی گرجستان هستند که به همراه رامین ایگیداف، شیخ‌الاسلام مسلمانان گرجستان و اکتای ایسای‌اف، مسئول روابط عمومی اداره‌کل مسلمانان گرجستان، برای برقرای تعاملات دینی به کشورمان سفر کرده‌اند و در دیدار با قهرمان سلیمانی، معاون آموزشی و پژوهشی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز حضور داشتند.

انتهای پیام/د

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا