آذربایجاناخبارایران

ديدارهاي خداحافظي سفير ايران در جمهوري آذربايجان

محسن پاك‌آيين، سفیر جمهوري اسلامي ايران در باكو در آخرين روزهاي مأمويت خويش، همراه با رایزن فرهنگی ايران در اين كشور با مقامات فرهنگی، علمی و دینی جمهوری آذربایجان ديدار كرد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، در روزهای پایانی شهریور، محسن پاک‌آیین، سفیر و سید ابراهیم ابراهیمی‌نائید، رایزن فرهنگی کشورمان در جمهوری آذربایجان، دیدارهايی با چند تن از مقامات رسمی جمهوری آذربایجان انجام دادند. 

دیدار با ابوالفضل قارایف، وزیر فرهنگ و توریسم جمهوری آذربایجان

در این دیدار وزیر فرهنگ و گردشگری آذربایجان از تلاش‌ها و پیگیری‌های مجدانه محسن پاک‌آئین برای بسط و گسترش مناسبات سیاسی و فرهنگی بین دو کشور دوست و برادر ایران و آذربایجان تقدیر و تشکر كرد و گفت که نقش آقای پاک‌آیین در بهبود مناسبات دو کشور، بی‌بدیل و بی‌نظیر بود.

سفیر کشورمان نیز از همکاری وزیر و معاونین و قائم‌مقام ایشان با رایزني فرهنگی و حمایت از برگزاری مناسبت‌های فرهنگی تشکر کرد و برای همکاری‌های بیشتر با رایزنی فرهنگی کشورمان تأکید كرد.

در این دیدار سید ابراهیم ابراهیمی‌نائيد، رايزن فرهنگي كشورمان نيز موضوع برگزاری هفته فرهنگی جمهوری آذربایجان در ایران را مطرح و مذاکرات انجام شده با عدالت ولی‌اف، قائم‌مقام وزیر فرهنگ و گردشگری آذربایجان را نویدبخش و امیدوارکننده دانست و اظهار امیدواری كرد که در آینده‌ای نزدیک با هماهنگی‌های لازم، شاهد برگزاری هفته فرهنگی جمهوری آذربایجان در شهرهای تهران، اصفهان و اردبیل باشیم.

ابوالفضل قارایف نیز اشتیاق خود برای دیدار و گفت‌وگو با همتای ایرانی خود دکتر جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و حضور در روزهای فرهنگی آذربایجان در ایران را اعلام كرد.

یکی دیگر از موضوعات مطروحه در این ديدار، پیشنهاد رایزن فرهنگی ايران برای هماهنگی بیشتر در دعوت و اعزام گروه‌های هنری و فرهنگی بین دو کشور بود.

دیدار با مبارز قربانلی، ريیس کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان

در دیدار محسن پاک‌آيین و سید ابراهیم ابراهیمی‌نائيد با مبارز قربانلی، ابتدا سفیر کشورمان با اشاره به نقش غیرقابل انکار ريیس کمیته امور دینی در همکاری‌های فرهنگی و دینی دو كشور گفت: اسلام، دین صلح و دوستی و در تقابل با افراط‌گرايی است.

وی همچنین با اشاره به حوادث تأسف‌بار منا و شهادت حجاج ایرانی و غیرایرانی در حج سال گذشته، گفت: امسال مذاکرات مسالمت‌آمیزی برای انجام مناسک حج توسط مسئولان ایرانی با مسئولان عربستان سعودی داشتیم؛ ولی عربستان نتوانست ضمانت‌های لازم را برای برقراری امنیت حجاج ایرانی ارایه دهد و متأسفانه به علت کارشکنی سعودی‌ها، ایرانی‌ها امسال توفیق انجام مناسک حج را از دست دادند.

همچنین سفیر برای حل مشکلات طلاب آذری مشغول به تحصیل در کشورمان، خواستار انعقاد تفاهم‌نامه بین کمیته امور دینی جمهوری آذربایجان با دانشگاه جامعه‌المصطفی شد.

در این دیدار رایزن فرهنگی کشورمان در باکو هم گفت: امیدوارم همکاری و مذاکرات لازم توسط کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی با عربستان به عمل آید تا در سال‌های آتی برای حجاج ایرانی، سوری و یمنی، امکان بهره‌مندی از مناسک دینی حج فراهم شود.

همچنين ابراهیمی‌نائيد با اشاره به برقراری پرواز مستقیم باکو به مشهد و بالعکس، اظهار امیدواری کرد که توریسم زیارتی بین دو کشور گسترش یافته و شاهد توسعه هر چه بیشتر گردشگری و مراودات بین مردم دو کشور باشیم.

در این دیدار مبارز قربانلی هم ضمن تشکر از فعالیت‌های مستمر سفیر کشورمان برای بهبود مناسبات بین ایران و آذربایجان و ابراز خوشحالی از دیدار مجدد با وي گفت: در زمان آغاز مأموریت شما روابط بین دو کشور و منطقه بسیار بد و پیچیده بود و در زمان کمی در روابط بین دو کشور تغییرات جدی به وجود آمد.

وي افزود: مطمئن هستم که دو کشور دوست و برادر در کنار هم به نیروهای ثالث اجازه نخواهند داد در منطقه نقش مخرب ایفا كنند و بین دو کشور فاصله ایجاد کنند، نگاه مثبت شما باعث ناکام ماندن تلاش‌های مذبوحانه مخالفین روابط بین دو کشور شد.

همچنین ريیس کمیته امور دینی از همکاری‌های صمیمانه و دوستانه رایزن فرهنگی ايران نيز تقدیر و اظهار امیدواری کرد که در دوره سفارت سفیر جدید نیز همکاری و همیاری بین کمیته امور دینی و رایزنی فرهنگی ايران در آذربایجان ادامه یابد.

دیدار با شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده، ريیس ادره روحانیت مسلمانان قفقاز

در دیدار سفیر با ريیس اداره مسلمانان قفقاز که حجت‌الاسلام اجاق‌نژاد، نماینده ولی فقیه در آذربایجان و رایزن فرهنگی کشورمان در باکو نیز حضور داشتند، محسن پاک‌آیین، از تلاش‌ها و نگاه‌های مثبت شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده تقدیر و تشکر كرد و به عنوان نمونه، میزبانی شایسته از حضرت آیت‌الله نوری‌همدانی توسط ایشان را گام مثبتی در مناسبات و روابط علمای آذربایجان با علما و مراجع دینی ایران قلمداد کرد.

شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده نیز ضمن ابراز خرسندی از عملکرد محسن پاک‌آيین در مأموریت 4 ساله در جمهوری آذربایجان، نقش وي را در بهبود روابط و کاهش تنش در روابط ایران و آذربایجان بسیار سازنده و مأموریت وي را موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد.

در حاشیه این دیدار هماهنگی‌های لازم برای همکاری‌های آینده اداره مسلمانان قفقاز با رایزنی فرهنگی ايران در باكو و دفتر نمایندگی ولی فقیه از جمله اعزام مفتی‌های قفقاز به ایران به عمل آمد.

دیدار با آبیل محرم‌اف، ريیس دانشگاه دولتی باکو

در این دیدار آبیل محرم‌اف گفت: گرچه این دیدار اولین ملاقات من با شما محسوب مي‌شود؛ ولی دیدارها و همکاری‌های متعددی با رایزن فرهنگی شما داشته‌ام و فعالیت‌های دیپلماتیک شما را رصد می‌کردم و نقش شما را در از بین بردن موانع توسعه روابط و همکاری‌های بین دو کشور را بی‌بدیل می‌دانم.

وی همچنین گفت: در طول مدموریت شما، روابط بین دو کشور گسترش یافت و دیدارهای متعددی بین رؤسای جمهور دو کشور انجام گرفت و در سایه تلاش‌های رایزنی فرهنگی، رفت و آمد رؤسای دانشگاه‌های دو کشور از جمله سفر من به ایران برای بازدید از دانشگاه تهران و سفر ريیس محترم دانشگاه تهران به باکو و رفت و آمدهای اساتید دانشگاه تبریز به آذربایجان و همکاری‌های علمی و برگزاری نشست‌های تخصصی محقق شد.

ريیس دانشگاه دولتی باکو، در ادامه گفت: بر اساس بررسی‌های من، شما پس از اتمام مأموریت‌های خود در کشورهای دیگر، کتاب خاطرات مربوط به هر کشور را نوشته و به چاپ رسانده‌اید. امیدوارم خاطرات خود در آذربایجان را نیز بنویسید که محسن پاک‌آئین در پاسخ به آبیل محرم‌اف، با کتاب «بیانات حیدر علی‌اف در خصوص روابط ایران و آذربایجان» که توسط ایشان نوشته شده است اشاره و اظهار امیدواری کرد که بتواند به زودی خاطرات شیرین خود از مأموریت جمهوری آذربایجان را به رشته تحریر درآورد.

وي سپس درباره مأموریت خود به آذربایجان، اظهار رضایت كرد و از اشتراکات فراوان فرهنگی و تاریخی به عنوان پلی برای تعمیق مناسبات دو كشور نام برد و اظهار كرد: من در طول مأموریتم در جمهوری آذربایجان، هیچگاه احساس غربت نکردم و معتقدم ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه همکاری‌های علمی و دانشگاهی بین ایران و آذربایجان وجود دارد و پس از اتمام مأموریتم، در ایران برای بهبود روابط علمی و دانشگاهی دو کشور تلاش خواهم کرد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا