آذربایجاناخبارایرانعمومی

رئیس اداره مسلمانان قفقاز خواستار شد؛حمایت ایران از تهیه گزارش زیارتگاه‌های جمهوری آذربایجان

شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده حمایت ایران به منظور تهیه گزارشی از زیارتگاه‌های جمهوری آذربایجان و عکس‌برداری از اماکن تاریخی این کشور را خواستار شد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، هم‌اندیشی همایش «همبستگی اسلامی»، دوشنبه،۱۶مرداد با حضور ابوذر ابراهیمی‌ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده، رئیس اداره مسلمانان قفقاز و هیئت همراه در محل این سازمان، برگزار شد.
ابراهیمی‌ترکمان در سخنانی، با اشاره به قدمت روابط و ریشه‌های عمیق تاریخی کهن و مشترک ایران و جمهوری آذربایجان گفت: من هر بار که می‌خواهم از شما به عنوان هیئت خارجی یاد کنم نمی‌توانم؛ زیرا مشترکات فرهنگی ایران و جمهوری آذربایجان باعث شده است که این دو کشور به یگانگی برسند.
وی افزود: خوشبختانه تلاش‌های فراوان هیئت‌های دو کشور در چند سال اخیر منجر به توسعه روابط فرهنگی شده و پیشرفت‌های قابل توجهی را نیز داشته‌ایم و اگر قرار است همبستگی اسلامی ایجاد شود هیچکس بهتر از ایران و جمهوری آذربایجان نیست.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اذعان به اینکه الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان سال ۲۰۱۷ میلادی را در این کشور به نام «همبستگی اسلامی» نامگذاری کرده است، گفت: پدران و اجدادمان علاقه فراوانی به روابط میان دو ملت داشتند و بدون داشتن امکاناتی ویژه، توانستند زمینه این تعاملات را فراهم و پایه‌ریزی کنند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، افزود: اگر بخواهیم روابط و اشتراکاتی را که با جمهوری آذربایجان داریم، با یکی از کشور‌های شرق دور داشته باشیم، باید چند صد سال تلاش کنیم.
وی با اشاره به داستانی از کتاب الهی‌نامه عطار نیشابوری مبنی بر فرد عاشقی که برای نجات معشوقه‌اش، خود را در آب رودخانه انداخت، گفت: رابطه ما با شما در جمهوری آذربایجان مانند این دو فرد است که اگر برای یکی از ما مشکلی پیش آید دیگر وجود آن دیگری بی‌معنا خواهد بود؛ ما دو ملت و دو دولت بسیار به هم نزدیک هستیم و اگر اجازه دهیم دیگران این وحدت و نزدیکی را از بین ببرند با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو خواهیم بود.
ابراهیمی‌ترکمان روابط و همبستگی بین ایران و جمهوری آذربایجان را تنگاتنگ خواند و تأکید کرد: امروز وحدت، یک مسئله فانتزی نیست بلکه یک ضرورت و حقیقتی انکارناپذیر است که باید همواره میان مسلمانان حفظ شود.  بزرگان و پدران ما، همگی به یک سمت و سو رجوع کرده‌اند که آن «قبله مسلمین» است پس چرا ما باید به با یکدیگر اختلاف داشته باشیم. ما دشمن مشترک داریم، داعش و وهابیت واقعاً دشمن بشریت هستند.
وی یادآور شد: ما اعتقاد داریم که باید دین مبین اسلام بین مردم به صورت صحیح معرفی شود و باید تلاش ما بر این باشد که حقیقت و ماهیت اصلی دین را به مردم نشان دهیم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران همواره بر تحکیم روابط دو کشور و به خصوص حوزه روابط فرهنگی تأکید دارد، گفت: با توجه به اینکه انسجام و اتحاد مهم‌ترین مسئله امت اسلامی است، روابط میان ایران و جمهوری آذربایجان روابطی برادرانه است و هیچ‌گونه اختلاف و تنشی بین دو کشور وجود ندارد.
وی با اشاره به احداث مساجد بعد از استقلال جمهوری آذربایجان از شوروی، گفت: کمونیست‌ها در زمان استیلای خود تمامی مساجد و زیارتگاه‌های جمهوری آذربایجان را با خاک یکسان کرده بودند که بعد از استقلال آذربایجان از شوروی، این اماکن مجددا احداث و راه‌اندازی شدند که نشان می‌دهد که شما توجه خوبی به ترویج دین داشته‌اید.
ابراهیمی‌ترکمان یادآور شد: بنده فکر می‌کنم عده‌ای از درون و عده‌ای از خارج می‌خواهند این وحدت میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان را برهم بزنند و روابط میان کشورها را از بین ببرند باید تلاش کنیم ذهنیت مردم کشور خود را نسبت به یکدیگر اصلاح کنیم.
افتخار می‌کنم که همسایه‌ای مانند جمهوری اسلامی ایران داریم
شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده، رئیس اداره مسلمانان قفقاز نیز با اشاره به نامگذاری سال ۲۰۱۷ میلادی با عنوان «همبستگی اسلامی»، برگزاری این هم‌اندیشی را بسیار حائز اهمیت دانست و از روابط بین ایران و جمهوری آذربایجان به نیکی یاد کرد.
وی با تأکید بر تعمیق روابط دو کشور دوست و همسایه ایران و جمهوری آذربایجان، گفت: این هم‌اندیشی، روابط دینی، رفاقت فرهنگی و تاریخی و برادرانه دو سویه را نشان می‌دهد.
رئیس اداره مسلمانان قفقاز افزود: افتخار می‌کنم که همسایه‌ای مانند جمهوری اسلامی ایران داریم، زیرا دولتمردان و ملت این کشور برای ما مهم هستند و از جایگاه والایی برخوردارند.
وی به اشغال اماکن فرهنگی جمهوری آذربایجان به ویژه زیارتگاه‌ها و مساجد توسط ارمنیان گفت: ارامنه، آثار قدیمی و مراکز زیارتگاهی ما را به نام احیاء و مرمت به مکان‌های دیگر مبدل می‌سازند که برای جلوگیری از این اقدمات، جمهوری اسلامی ایران می‌تواند کمک شایانی به جمهوری آذربایجان کند.
شیخ‌الاسلام الله‌شکور پاشازاده خواستار حمایت ایران به منظور تهیه گزارشی از زیارتگاه‌های جمهوری آذربایجان و عکس‌برداری از اماکن تاریخی این کشور، شد.
بهره‌گیری از منویات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در جمهوری آذربایجان
مبارز قربانلی، رئیس کمیته دولتی در امور تشکل‌های دینی جمهوری آذربایجان نیز طی سخنانی با اشاره به مسیر توسعه روابط همه‌ جانبه ایران و جمهوری آذربایجان در سال‌های اخیر، گفت: سال گذشته، سال چند فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور کشورمان نامگذاری شد و امسال، همبستگی اسلامی؛ جمهوری آذربایجان همواره به دنبال گسترش فعالیت خود در زمینه دینی و فرهنگی بوده است.
وی افزود: این فعالیت پیامی به جهان اسلام است، به ویژه اینکه امروز حوادثی در جهان اسلام اتفاق می‌افتد که بحرانی را به وجود می‌آورد که به طور قطع، به نفع مسلمانان نیست.
قربانلی با اشاره به برگزاری همایش «همبستگی اسلامی»، از بهره‌گیری دولت جمهوری آذربایجان از منویات حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله‌العالی) در خصوص وحدت اسلامی به نیکی یاد کرد.
وی اظهار کرد: جمهوری آذربایجان برای برگزاری این همایش تنها همکاری و همبستگی کشورهای اسلامی را در نظر ندارد، بلکه می‌خواهد ۱۰۸ کشور دنیا که دارای سازمان‌های اسلامی هستند، مشارکت دهد.
رئیس کمیته دولتی در امور تشکل‌های دینی گفت: کنفرانس «همبستگی اسلامی» در چارچوب سال «همبستگی اسلامی» در کشورهای مختلف چون تاشکند، استانبول، اسپانیا، روسیه و باکو برگزار می‌شود و ما می‌خواهیم ایران در تمامی این کنفرانس‌ها، به عنوان نماینده شرکت کند.
قربانلی ضمن اشاره به روابط مطلوب رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در باکو با دستگاه‌های فرهنگی جمهوری آذربایجان، از ریاست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برای شرکت در کنفرانس «همبستگی اسلامی» در باکو، دعوت کرد.
در ادامه الدار ابراهیم اف، نماینده مجلس جمهوری آذربایجان با اشاره به برگزاری همایش «همبستگی اسلامی»، گفت: امروز تلاطم شدیدی در جهان اسلام حکم‌فرماست که در چنین شرایطی اتحاد و همبستگی اسلامی و وحدت بین مسلمانان بسیار حائز اهمیت است.
وی در ادامه، گفت: ما بر این باوریم که به جز ایران که از مبتکران این همایش بوده است، کشورهای اسلامی دیگر هم با ما متحد خواهند شد.
بنابر اعلام این خبر، در هم‌اندیشی همایش««همبستگی اسلامی»، حجت‌الاسلام اجاق‌نژاد، نماینده ولی فقیه در جمهوری آذربایجان، منوچهر متکی، معاون بین‌الملل مجمع جهانی تقریب، بنیاد حسین اف، سفیر جمهوری آذربایجان در تهران، عباس خامه‌یار، معاون بین‌الملل، قهرمان سلیمانی، معاون پژوهشی و آموزشی، محمدمهدی تسخیری، رییس مرکز بین‌المللی گفت‌وگوی بین‌المللی ادیان، عالمی، رئیس مرکز بین‌المللی تبلیغ و قربانعلی پورمرجان، مدیرکل فرهنگی آسیا و اقیانوسیه سازمان  فرهنگ و ارتباطات اسلامی و واسم محمد علی یف، محمد اف پلاد، حاج سلمان موسی اف، از شخصیت‌های برجسته جمهوری آذربایجان حضور داشتند.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا