اخبارترکیهروسیه

ترکیه به جبهه روسیه و شیعیان می‌پیوندد/ صهیونیست‌ها نگران شدند

«این موضوع می تواند برنامه‌های آمریکا، اسرائیل و کشورهای میانه‌رو عرب را به باد دهد. به نظر می‌رسد ترکیه تصمیم گرفته است که با جبهه روسیه و شیعیان -که توسط تهران رهبری می‌شود- همراه گردد و اتحاد سنی ضدایرانی را کنار بگذارد…»
به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، پایگاه صهیونیستی “دبکا فایل” (DEBKAfile) در گزارشی تحت عنوان “پشت کردن به اسرائیل: پوتین-اردوغان با ایران همدست می‌شوند” به نگرانی مقامات صهیونیست از تشکیل مثلث استراتژیک ایران-روسیه-ترکیه پرداخته است.

در این گزارش آمده: «مذاکرات میان ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان در “سن پترزبورگ”، موجب ایجاد بیم و هراس در میان سیاست‌گزاران و رهبران نظامی اسرائیل شده است. نشست آن‌ها در حاشیه اجلاس G-20، به خصومت ۹ ماهه میان مسکو و آنکارا پس از ساقط شدن جنگنده روسیه توسط نیروهای ترک در نوامبر ۲۰۱۵ پایان می دهد.

در اسرائیل این نگرانی وجود دارد که اردوغان در حالی که به آمریکا و ناتو پشت کرده، پیوندی جدید با روسیه را تشکیل دهد و ایران نیز به عنوان شریک سوم، به آن‌ها ملحق شود. در واقع اردوغان چندروز پیش از گفتگوهایش با پوتین، سفر به تهران و ملاقات با حسن روحانی رئیس جمهور ایران را برنامه ریزی کرده است.

اقدام اخیر رئیس جمهور ترکیه، زمینه‌ای برای ایجاد یک بلوک جدید در خاورمیانه متشکل از ترکیه، روسیه، ایران، عراق، سوریه و همچنین حزب الله لبنان -البته به صورت غیرمستقیم- است. این چشم انداز می‌تواند سیاست‌های اسرائیل در رابطه با ترکیه و سوریه را به‌طور کامل بر هم بزند.»

این پایگاه صهیونیستی در ادامه می نویسد: «تنش زدایی اسرائیل با آنکارا در ماه های اخیر منوط به حفظ روابط نزدیک نظامی و اطلاعاتی ترکیه با ایالات متحده و همچنین شرکت ترکیه در یک اتحاد سنی ضدایرانی در کنار عربستان سعودی، مصر، امارات متحده عربی و اردن بوده است.

اما دیدار روز سه شنبه اردوغان با پوتین تهدیدی است که می‌تواند برنامه‌های آمریکا، اسرائیل و کشورهای میانه‌رو عرب را به باد دهد. به نظر می‌رسد ترکیه تصمیم گرفته است که با جبهه روسیه و شیعیان -که توسط تهران رهبری می‌شود- همراه گردد و اتحاد سنی ضدایرانی را کنار بگذارد… اسرائیل درحال حاضر خود را به صورت ناگهانی در مقابل یک همکاری و شراکت روسی-ترکی با هدف تقویت تسلط ایران بر سوریه دریافته است.»

اما خبرگزاری ایتارتاس روسیه (ITAR-TASS) در گزارشی تحت عنوان “کارشناسان می‌گویند بعید است مثلث استراتژیک روسیه-ایران-ترکیه در دستور کار قرار گیرد” تحلیلی متفاوت را ارائه کرده و نوشته است:

«روند جاری در همکاری روسیه با ایران از یکسو و بهبود روابط با ترکیه یعنی رقیب منطقه ای ایران از سوی دیگر، برخی تحلیلگران را به شکل‌گیری یک مثلث جدید استراتژیک که می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر تمام منطقه خاورمیانه داشته باشد، امیدوار کرده است. اما کارشناسانی که با خبرگزاری تاس گفتگو کرده‌اند نسبت به این مسأله خوش‌بین نیستند. باید گفت در بهترین حالت، یک تعامل سیاسی تاکتیکی [نه استراتژیک] و حرکتی فزاینده در همکاری‌های اقتصادی در دستور کار قرار دارد. در عین حال به عقیده کارشناسان، هرچند یک مثلث جدید استراتژیک در حال شکل گیری نباشد، اما بهبود روابط این سه کشور می‌تواند نقش مثبتی در غلبه بر بحران سوریه ایفا کند.»

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا