آذربایجاناخبارایرانعمومیویژه

برگزاری نشست انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با حضور دانشجویان بین المللی از حوزه قفقاز

دومین جلسه از سلسله‌نشست‌های «نحن امهٌ واحده» اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل با عنوان «نقش انقلاب اسلامی ایران در فروپاشی شوروی» برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری حقایق قفقاز به نقل از خبرگزاری فارس، دومین جلسه از سلسله نشست های «نحن امه واحده»، واحد بین الملل اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل با عنوان «نقش انقلاب اسلامی ایران در فروپاشی شوروی» با حضور دانشجویان دانشگاه های تهران و دانشجویان بین المللی از حوزه قفقاز برگزار شد.

مهمان ویژه و سخنران این نشست اورخان محمداف نظریه پرداز آذری روس، عضو شورای «المقاومه الاسلامیه فی الآذربایجانیه» بود.

در ابتدای جلسه معین رضیئی دبیر واحد بین الملل اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل گفت: پس از دوره رنسانس به بشر این گونه القا شده بود که برای رسیدن به سعادت دنیوی باید به کلی نقش دین را از زندگی خود حذف کند، بر اساس این گزاره یک خطی بود که انواع اقسام مکاتب و نحله های فکری در چند قرن اخیر به وجود آمدند، که اوج آن مربوط به اواخر قرن گذشته بود که در آن جهان به دو قطب مارکسیسم و لیبرالیسم تقسیم شده بود.

این فعال دانشجویی اظهار داشت: انقلاب اسلامی مردم ایران در سال ۵۷ به رهبری حضرت امام (ره) جهان دو قطبی را با ایجاد قطب جدیدی به نام اسلام سه قطبی کرد و برای اولین بار پس از رنسانس این گزاره را مطرح کرد که راه سعادت حاصل پیوند بندگی و زندگی است و با این دید انقلاب ما انفتاحی است در تاریخ بشریت.

دبیر بین‌الملل اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل بیان کرد: امام در این انقلاب مفهوم قدرت را تغییر دادند و قدرت نرم جدیدی تولید کردند که از جغرافیای ما به جغرافیای غرب نفوذ کرده و آن را به چالش کشید و انقلاب اسلامی را به رقیب تمدنی غرب تبدیل کرد این امر در قدم اول به فروپاشی کمونیسم شوروی و اقمارش منجر شد و دوگانه جدید اسلام و استکبار را پدید آورد.

وی در ادامه افزود: پس از فروپاشی، اردوگاه کمونیسم متفکران غربی نظریه برخورد تمدن ها را مطرح کردند و جنگ لیبرال دموکراسی با اسلام شروع شد در این دوران غرب تلاش کرد ابرقدرتی خود را به لیدری آمریکا دوباره در جامعه جهانی احیا کند و موازنه قدرت را به ما قبل انقلاب اسلامی برگرداند آنها تمام تلاش شان این بود تا دوگانه اسلام و غرب را به دوگانه غرب و غرب تبدیل کنند اما نه تنها در این موضوع موفق نشدند بلکه امروز آمریکا به افول خودش نزدیک شده است و این افول هم کاملا ایدئولوژیک است.

در ادامه جلسه اورخان محمد اف بیان کرد: علیرغم اشتراکات قومی و زبانی، مشترکات فرهنگی ما با جمهوری آذربایجان خیلی کم است. ارتش سرخ پس از تسخیر آذربایجان و قفقاز تلاش کرد فرهنگ ایرانی ـ اسلامی را از مردم بگیرد زیرا آذربایجان در آن زمان گلوگاه صدور فرهنگ اسلامی ایرانی به قفقاز بود.

عضو شورای مقاومت الاسلامیه الاذربایجانیه گفت: شوروی به مدت ۳۰ سال تلاش کرد تا فرهنگ و هویت دینی را در آدربایجان و مناطق قفقاز از بین ببرد و فرهنگ دینی را با نظرات فروید و لنینیسم جایگزین کند. تغییر فرهنگ مردم آذربایجان توسط شوروی در چند گام اتفاق افتاد، آن ها سعی کردند به دلیل ترس از قیام مردم مسلمان با یک حرکت نرم فرهنگی نیاز جنسی را تبدیل به استعداد کنند سپس این برنامه را نیز در مدارس پیاده کردند مانند اختلاط دانش آموزان.

وی افزود: آنها برای ممانعت از انتقال فرهنگ و تاریخ ایرانی اسلامی ۵ بار زبان این کشور را تغییر دادند. مردم آذربایجان پس از این سالها حدود ۲ درصد به خدا اعتقاد داشتند و در دانشگاه ها آتئیسم علمی تدریس می‌شد.

محمد اف ادامه داد: شوروی در زمینه فرهنگی فوق العاده عمل کرد. در حدی که در جنگ‌هایی که شوروی حضور داشت، چند هزار نفر از اهالی آذربایجان شرکت می‌کردند.

به گفته محمد اف؛ در سال ۱۹۸۰ مردم دانستند دین توانایی اداره حکومت را دارد پس از آن اولین درگیری ها با حکومت شوروی توسط جوانانی که تحت تاثیر امام بودند و از باکو شروع شد اما بخاطر ضعف در کار فرهنگی -تشکیلاتی، پروژه اسلامیون در آذربایجان شکست خورد.

این تحلیل گر روسی آذری تبار بیان کرد: با آغاز زمینه های فروپاشی شوروی، در آذربایجان در ماه های دسامبر و ژانویه  سال های ۱۹۸۹ و ۱۹۹۰ میلادی مردم پرچم شوروی را پایین کشیدند و در همان سال مردم مرز ایران را شکستند، آن ها در تظاهرات خود عکس امام خمینی را بلند کرده بودند و کار به جایی رسید که تحلیلگران می‌گفتند آذربایجان به دست آخوندها افتاد.

وی تصریح کرد: در  ژانویه ۱۹۹۰ با شهید شدن ۱۷۰ نفر مردم بی گناه توسط سربازان شوروی قیام مردم کمی خنثی شد. مردم آذربایجان اقبال و علاقه بسیار زیادی به امام خمینی و افکار او پیدا کرده بودند. عدم توجه ایران به منطقه قفقاز از لحاظ فرهنگی باعث شد تا این ظرفیت عظیم از بین برود.

محمد اف گفت: احیای دوباره فرهنگ ایرانی در شوروی و اروپای شرقی فقط از طریق آذربایجان ممکن است‌. آن هم نه به واسطه دولت، بلکه توسط مردم و فرهنگ سازی.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا