به گزارش پایگاه خبری حقایق قفقاز به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل، عبدالله بحرالعلومی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در مراسم بزرگداشت نظامی گنجوی در اردبیل، پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به این مناسبت را قرائت نمود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پیامی به مناسبت روز بزرگداشت حکیم نظامی گنجوی شاعر پرآوازه ایران زمین نوشت: نامگذاری بیست و یکم اسفند ماه در تقویم فرهنگی ایران به نام حکیم نظامی، نشانه حق شناسی همه دوستداران زبان فارسی و ادب و حکمت مشرق زمین به این بزرگمرد عرصه هنر و ادبیات است.
متن پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگی و ارشاد اسلامی به شرح زیر است.
همه عالم تن است و ایران دل نیست گوینده زین فیاس خجل
چونکه ایران دل زمین باشد دل ز تن به بود، یقین باشد
شاعر این ابیات نغز یکی از برجسته ترین شاعران و سخنگویان فرهنگ ایران و زبان پارسی است که در گستره ای از قلب اروپا تا شمال چین درهای حکمت و معرفت و زیبایی و خیر و سعادت را بر مخاطبان گشوده اند.
نامگذاری بیست و یکم اسفند ماه در تقویم فرهنگی ایران به نام حکیم نظامی، نشانه حق شناسی همه دوستداران زبان فارسی و ادب و حکمت مشرق زمین به این بزرگمرد عرصه هنر و ادبیات است
او حلقه ای استوار از سنت ادبی و فرهنگی ایران زمین و زبان فارسی است. نادره گوی شیرین گفتار ما در قلمرو داستان سرایی شعر فارسی چنان با استادی تمام از عهده کار به در آمده و حق مطلب را گزارده، که با وجود گذشت قرن ها و ظهور شاعران بزرگی در قلمرو شعر پارسی، هیچ کس نتوانسته گوی سبقت را از او برباید و او همچنان سلسله جنبان داستان سرایی پارسی است.
جهان رنگارنگ و پر رنگ و بوی او از قلمرو اساطیر تا ادبیات حکمی و اخلاقی و عرفانی گسترده است. در این قلمرو وسیع او شرح زندگی آدمی است با همه گوناگونی ها و تنوعاتش، شرح دلدادگی و شوریدگی، تا جهانی آرمائی آکنده از خیر و نیکی، مجال تجلی می یابد، جهانی که غایت قصوای آدمی در زیستن بر این کره خاکی است.
حکیم سخندان ما در خلال داستان سرایی های پرشور خود هر جا مجال می یابد ارباب زر و زور و اصحاب تزویر را با چراغ نصبحت به شاهراه زندگی می خواند و امن و امان مردم را طلب می کند.
آموزه های عرفانی او حکایت از عمق خداشناسی و رهایی از خویشتن دارد.
خدا از عابدان آن را گزیند که در راه خدا خود را نیند
میراث ادبی به جای مانده اش نشان از فرهیختگی و فضیلت مندی او دارد. دانش های زمان خود را به صورت گسترده و عمیق آموخته و از این آموخته ها برای حلاوت کلامش بسیار بهره برده است.
منظومه های دلکش او تصویری دل انگیز از همه وجوه زندگی است. از دل سپردن ها و شکست ها و پاس و امیدهای جدایی ها و پرسش ها، از حکمت آموزی عارفانه تا شوریده سری عاشقانه.
به دیگر سخن او زندگی آدمی را در همه وجوه تصویر کرده است. به همین دلیل است که صبت شهرنش آفاق مختلف را درنوردیده و شاعران و قصه پردازان به اقتفای او راه پیموده اند.
کارنامه پر برگ و بار نظیره هایی که به شیوه منظومه های او در قلمرو شعر فارسی سروده شده، بیانگر این است که او به درستی توانسته استاد داستان سرایی این حوزه پهناور فرهنگی باشد.
در طول قرون متمادی خوانندگان آثارش تصویری روشن و پر طراوت از دلتنگی های روحی و رویاپردازی های هنرمندانه خود را در سروده هایش یافته اند تا بدان جا که توانسته داستان سرای همه فرون حبات فرهنگی مردم این بهانه باشد.
آنچه نظامی را نظامی کرده است، دانایی و باورمندی او به اکسیر جانبخش معارف الهی و جاری کردن آن در چشمه جوشان خلاقبت شاعرانه است.
با زبان فارسی و خلاقیت شاعرانه در جهان باقی است، نام حکیم نظامی آدپن بخش جهان فرهنگ خواهد بود. وی به درستی توانسته پوسته زمان و مکان را بشکافد و با جویار پر طراوت شعرش، در اطراف و اکناف عالم داد سخن بدهد.
امیدواریم با بهره گیری از آموزه های انسانی او، جهان ما سرشار از صلح و مودت و برادری و زیبایی و هنر باشد.
چنان زی کزان زیشتن سال ها تو را سود و کسی را نباشد زیان
محمدمهدی اسماعیلی
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی