اخبارایرانگرجستان

صادرات کالاهای ایرانی به اروپا از کانال گرجستان

گرجستان یکی از کشورهای کوچک و در عین حال حساس و مهم منطقه است و همکاری های اقتصادی ایران با گرجستان می تواند این کشور را به دروازه صادرات کالاهای ایرانی به اروپا تبدیل کند.
به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، کشور گرجستان به دلیل برخورداری از امتیازاتی مانند موقعیت جغرافیایی و آب و هوای مناسب، دارای کشاورزی پیشرفته، معادن، بهره‌برداری از صنایع و صنعت گردشگری از ثروتمندترین جمهوری‌های شوروی سابق به شمار می‌آمد؛ و مردم آن از استاندارد زندگی بالایی برخوردار بودند. اما پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی، وقوع جنگ‌های داخلی از سال ۱۹۹۱ تا ۱۹۹۴ میلادی، اقتصاد گرجستان را به عنوان یک کشور تازه استقلال یافته با بحرانی شدید مواجه ساخت. اما در سال‌های اخیر کشور گرجستان نسبت به کشورهای اطراف خود و همچنین کشورهای همتراز خود از اقتصادی پیشرفته و نوین برخوردار شده است و رشدی قابل توجه در روند رشد اقتصاد گرجستان مشاهده شده است.

بنابراین گزارش، گرجستان به عنوان همسایه ایران مراودات تجاری و اقتصادی بسیاری با ایران دارد و 4 هزار شرکت ایرانی در گرجستان فعال هستند. مراودات تجاری ایران و گرجستان می تواند این کشور را به دروازه صادرات کالاهای ایرانی به اروپا تبدیل کند.

این گزارش می افزاید: ایرنا در این زمینه به نقل از سید جواد قوام شهیدی، سفیر تهران در تفلیس نوشته است: “گرجستان یکی از کشورهای کوچک و در عین حال حساس و مهم منطقه است که نقطه تلاقی قدرت های روسیه و آمریکا است که پس از فروپاشی شوروی سابق به سمت غرب حرکت و تمایل پیدا کرد. گرجستان دروازه ورود به منطقه قفقاز و کشوری در حال توسعه و با پتانسیل بالاست که از آینده روشنی برخوردار است. این که گرجستان در قدیم الایام بخشی از ایران بوده باعث شده تا مشترکات فراونی بین دو کشور وجود داشته باشد و این امر می تواند گرجستان را به هدف صادرات محصولات ایران تبدیل کند. گرجستان از نظر اداره امور و به اصطلاح دولت پاک، مقام پنجم را پس از دانمارک، سوییس، ژاپن و آمریکا دارا است و شفافیت در پاسخگویی و اداره جامعه، از مزایای خوب این کشور است که می توان از آن در توسعه مبادلات دو کشور استفاده کرد.”

یادآور می شود: در گرجستان، صنایع سبک گسترش زیادی داشته‌است. در تفلیس، کوتائیسی، باتومی، سوخومی و بعضی شهرهای دیگر، موسسات تولیدی کالاهای مصرفی ازقبیل پارچه‌های پشمی، ابریشمی و نخی، تولید لباس، کفش، تریکو و لوازم خرازی، اشتغال به کار دارند. از موسسات صنایع غذایی، می‌توان از کارخانه‌های چای خشک کنی، شراب سازی، تولید کنسرو و کمپوت، تولید عطر و ادکلن، توتون، شیرینی، گوشت، شیر و تعدادی دیگر نام برد. گرجستان در سال ۲۰۰۲ میلادی، ۶ هزار تن زغال سنگ، ۸ هزار تن مس، ۳۴۵ هزار تن سیمان، ۲۰۰۰ کیلوگرم طلا و ۳۳۰۰۰ کیلوگرم نقره تولید کرده‌است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا