آذربایجاناخبارعمومیگرجستان

کناره گیری شرکت آمریکایی از ادامه مشارکت در کنسرسیوم توسعه بندر آناکلیا گرجستان

گروه کونتی مستقر در آمریکا از کنسرسیوم توسعه بندر آناکلیا در گرجستان کناره گیری کرد.

به گزارش پایگاه خبری حقایق قفقاز به نقل از پایگاه خبری آگیندا، گروه کونتی – شرکت پیمانکاری مستقر در ایالات متحده – از بنیان گذاران کنسرسیوم توسعه بندر آناکلیا اعلام کرد، این پروژه را ترک خواهد کرد.

دلیل این کار، تحولات مربوط به پروژه بندر آنکلیا اعلام شده است. تاکنون هیچ توافقی بین دولت گرجستان و بانک های سرمایه گذار این پروژه (بانک اروپایی بازسازی و توسعه، شرکت آمریکایی سرمایه گذاری خصوصی در خارج، بانک سرمایه‌گذاری زیربنایی آسیا و بانک توسعه آسیا) حاصل نشده است.

در حال حاضر، به دلیل تصمیم دولت گرجستان مبنی بر تعویق تصویب اسناد کمک‌های مالی به این کنسرسیوم به مدت ۶ ماه، دولت گرجستان و چهار بانک سرمایه گذار این پروژه ۶  ماه فرصت دارند تا درباره آخرین نکات مربوط به یک سری از خواسته‌ها دو جانبه به توافق برسند.

این خواسته‌ها شامل ارائه تضمین‌های دولتی برای کنسرسیوم این پروژه است. در صورت رسیدن به توافق، این کنسرسیوم و بانک‌ها اقدام به سرمایه گذاری در این پروژه خواهند کرد.

یکی دیگر از نگرانی‌های گروه کونتی، تحولات اخیر پیرامون دو تن از بنیان گذاران کنسرسیوم بندر آناکلیا یعنی ماموکا خازارادزه و بدری جاپاریدزه است. در اوایل ماه جاری میلادی، این دو نفر از هیئت مشورتی این کنسرسیوم استعفا دادند.

پیش از این، وزارت زیرساخت‌های گرجستان اعلام کرده بود؛ بعید است کنسرسیوم توسعه آناکلیا بودجه مورد نیاز را برای راه اندازی ساخت بندر دریایی عمیق آناکلیا در ژانویه سال ۲۰۲۰ جذب کند.

این وزارتخانه اعلام کرد، بیانیه کنسرسیوم آناکلیا مبنی بر تأخیر در تأمین اعتبار بر برنامه ساخت و ساز تأثیر نمی‌گذارد اشتباه است. بر اساس آخرین برنامه ارائه شده توسط این کنسرسیوم، ساخت این بندر به جای سال ۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۲ به اتمام می‌رسد.

ایده ساخت یک بندر جدید در دریای سیاه که قادر به پذیرش کشتی‌هایی با محموله‌های بزرگ باشد در سال ۲۰۱۲ از سوی میخائیل ساکاشویلی دهمین رئیس جمهور گرجستان مطرح شد.

بر اساس این پروژه تا سال ۲۰۳۰ این بندر جدید قادر خواهد بود تا سالانه ۱۰۰ میلیون تن کالا دریافت کند. ساکاشویلی مطمئن بود؛ تاسیسات و امکانات این بندر جدید، شهر مجاورش یعنی لازیکا (در نزدیکی مرز گرجستان و آبخازیا) را به سنگاپور یا هنگ کنگ قفقاز تبدیل کرده و این بندر بزرگ تبدیل به بزرگترین مرکز مسیر ترانزیتی شرق و غرب و متصل کننده چین و اروپا خواهد شد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا