اخبارایرانترکیهعمومی

تاسیس بانک مشترک ایران و ترکیه توسط بخش خصوصی

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه از تاسیس بانک مشترک ایران و ترکیه توسط بخش خصوصی خبر داد.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز به نقل از خبرگزاری فارس، رضا کامی صبح امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه مهمترین مشکل بازرگان و هیات‌های اقتصادی ایران و ترکیه مسائل بانکی و انتقال پول است، اظهار داشت: بانک مشترک ایران و ترکیه  توسط بخش خصوصی برای حل مشکلات انتقال پولی بین دو کشور ایجاد می‌شود.

وی افزود: ایجاد بانک مشترک ایران و ترکیه  توسط بخش خصوصی را ترک‌ها قبول کرده اند و تا مرحله مجوز از بانک مرکزی خود پیش رفته‌اند.

کامی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با تمام افت و خیزها حجم تجاری ترکیه و ایران قابل قبول است به‌طوریکه در ۶ ماه نخست ۲۰۱۸ حجم‌مبادلات اقتصادی دو کشور ۸ میلیارد دلار بود که پیش‌بینی می‌شود این رقم به ۱۲ میلیارد دلار تا پایان سال میلادی برسد.

وی افزود: بیش از ۵۰ درصد این مبادلات صادرات ایران به کشور ترکیه بود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه خاطرنشان کرد:  در سال ۲۰۱۲ در اوج تحریم گذشته حجم تجاری ما ۲۲میلیارد دلار بود ولی بعد از برجام به ۱۱میلیارد دلار رسید و پیش بینی می‌شود با تحریم‌های ظالمانه دوباره آمریکات میزان مبادلات اقتصادی ایران و ترکیه افزایش یابد.

کامی از تشکیل کمیته مدیریت شرایط ویژه در اتاق بازرگانی تبریز خبر داد و اظهار داشت: فعالان اقتصادی می‌توانند از این کمیته، رفع مشکلات و موانع خود را پیگیری کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری  بیست و چهارمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی کشور در یکم آذر ماه در تبریز اشاره کرد و اظهار داشت: برای نخستین بار این همایش به صورت بین المللی برگزار می شود و علاوه بر حضور هیات‌های اقتصادی از کشورهای ترکیه، جمهوری آذربایجان، نخجوان، گرجستان و عراق سفرای کشورهای ایتالیا، آلمان و اتریش در تهران نیز حضور خواهند داشت.

کامی با تاکید بر اهمیت گسترش روابط بخش خصوصی دو کشور گفت: شرکت‌های ترکیه‌ای علاقه‌مند به تجارت و سرمایه گذاری در ایران هستند و بیشترین سرمایه‌گذاری ترک‌ها در ایران در آذربایجان انجام شده و این نشان از ظرفیت تبریز و استان برای ارتقای همکاری‌های اقتصادی بین ایران و ترکیه است.

گزارش فارس حاکی است، حجم تجارت موجود بین ایران و ترکیه از طرف روسای جمهور ۳۰ میلیارد دلار تعیین شده که فاصله زیادی دارد.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا