اخباراردبیلایرانعمومی

آیت الله عاملی: مبنای تعامل ما با اهل سنت، سیره، سلوک و اصول ائمه اطهار و بزرگان مذهب است

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: مبنای تعامل ما با اهل سنت، شواذ شیعه نیست بلکه سیره، سلوک و اصول ائمه اطهار و بزرگان مذهب است.

به گزارش مرکز فرهنگی قفقاز، آیت‌الله سیدحسن عاملی در مراسم عزاداری روز بیست و یکم رمضان در اردبیل اظهار داشت: بعد از جنگ جمل امیرالمومنین در حق عایشه فرمودند: و لَهَا بَعْدُ حُرْمَتهَا الأولَى؛ یعنی عایشه همان احترامی را که قبل از جنگ داشتند همان را بعد از جنگ نیز دارند که بعد از اتمام جنگ جمل وقتی حضرت شنیدند عده‌ای پشت سر عایشه سخنان نامناسب زده و او را تنقیص کرده‌اند آنها را احضار و عقوبت کردند.

 وی افزود: شیعه و سنی نباید همدیگر را با شواذ خود بشناسند چرا که شواذ شیعه معرّف شیعه نیست هم‌چنان که شواذ اهل سنت معرّف اهل سنت نیست، اگر قرار باشد شیعه و سنی با شواذ خود معرفی شوند فتنه‌های عظیمی عالم اسلام را فرا می‌گیرد و هر دو طائفه ضرر می‌کنند و تمام تلاش دشمن این است که شیعه و سنی با شواذ خود شناخته شوند.

نماینده ولی فقیه در استان تصریح کرد: من خطاب به شواذ هر دو طرف دو آیه را نشان می‌دهم آیه اول، آیه‌ای است که خداوند هر پیامبری را که فرستاده این آیه را به او القاء و تعهد گرفته که به مضمون آن عمل کند و آن آیه این است «أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ وَلَا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ» و علت آن این است که اختلاف در دین بدترین جنایات و خونریزی‌ها را به نام دین درست می کند.

عاملی ادامه داد: آیه دوم تکلیف همه امت را در مورد اختلافات کاملا مشخص می‌کند و می‌فرماید:« وَلَا تَکُونُوا مِنَ الْمُشْرِکِینَ *مِنَ الَّذِینَ فَرَّقُوا دِینَهُمْ »؛ خداوند با صراحت ایجاد کنندگان اختلاف در دین را مشرک معرفی می‌کند و این بالاترین تاکید بر حرمت ایجاد اختلاف در دین است معنی مشرک بودن این است که خدای واحدِ احد چنین دستوری نداده و اختلاف کننده از خدای موهوم دیگری دستور گرفته‌ است.

 امام جمعه اردبیل خطاب به مداحان نیز گفت: هیأت‌ها، حسنیه‌ها و عزاخانه‌های ما جهت ایجاد طائفی‌گری و مطاعن نیست، امام حسین برای ایجاد طائفی‌گری و برای ایجاد دعوای شیعه و سنی به کربلا نیامده است، در شعارهای حسین ذره‌ای از این امور دیده نمی شود. شعارهای حسین همه جهانی و همه گمشده بشریت است.

وی اظهار داشت: بزرگترین عامل ایجاد اختلاف و تفرقه در دین اندیشه‌ای است که می‌گوید همه باید مثل من فکر کنند و الّا کافرند. وهابیت نماینده چنین تفکری است آنها اصلی دارند به نام «وجوب تکفیر من کَفّرنا» یعنی هر گروه را ما تکفیر کردیم همه باید او را تکفیر کنند و الّا خودشان کافر می شوند. اگر گفتیم شیعه کافر است باید همه شیعه را تکفیر کنند و اگر یک عالِم اهل سنت، مثل ما، شیعه را تکفیر نکرد خود او نیز کافر است. معنای این سخن این است که راه اجتهاد فقط به روی ما باز است و فقط فهم ما از دین رسمیت دارد. خطر چنین اندیشه‌ای برای عالم اسلام بدتر از خطر بمب اتمی است.

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا